ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Militarii occidentali, precum și civilii, trebuie să fie pregătiți pentru un "război total" cu Rusia, care le poate afecta semnificativ viața, a relatat la 19 ianuarie postul britanic Sky News, citându-l pe amiralul olandez Rob Bauer, președintele Comitetului militar al NATO, notează Yahoo News.
 
 
"Trebuie să ne dăm seama că nu avem o certitudine că vom fi în pace", a declarat Bauer.

"De aceea, trebuie să ne pregătim pentru un conflict cu Rusia".

El a adăugat că astfel de pregătiri includ și baza industrială și populația în general, menționând că Suedia a făcut ceea ce trebuia făcând apel la populația sa să se pregătească pentru război la începutul lunii ianuarie.
 
„Trebuie să aveți apă, un radio pe baterii, trebuie să aveți o lanternă pe baterii, ca să fiți siguri că puteți supraviețui în primele 36 de ore. Lucruri ca acestea, lucruri simple”, a spus Bauer.

"Trebuie să existe o conștientizare a faptului că nu totul este planificabil și nu totul va fi neapărat ideal în următorii 20 de ani", a mai avertizat Bauer.

Avertismentul oficialului vine înaintea lansării celui mai mare exercițiu al NATO de la Războiul Rece încoace, în care alianța se antrenează să respingă o invazie a forțelor rusești.

Aproximativ 90.000 de soldați se vor alătura exercițiului Steadfast Defender, care va avea loc în toată Europa până în luna mai.

Războioul din Ucraina demonstrează că lumea se află acum într-o eră în care orice se poate întâmpla în orice moment, inclusiv un război, a avertizat Bauer în deschiderea unei reuniuni de două zile a șefilor apărării naționale la Bruxelles, a relatat Reuters la 17 ianuarie.

"Ucraina va avea sprijinul nostru pentru fiecare zi care va urma, deoarece rezultatul acestui război va determina soarta lumii", a spus el.

Noi amenințări militare ar putea apărea până la sfârșitul deceniului, iar Europa trebuie să se asigure că se poate apăra, a declarat ministrul german al apărării, Boris Pistorius, la 16 decembrie, pentru Reuters.

Există, de asemenea, temeri că Rusia ar putea încerca să atace Europa la sfârșitul anului 2024 sau la începutul anului 2025, când SUA vor rămâne "fără lider" ca urmare a alegerilor prezidențiale.