ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În timpul unei întâlniri de săptămâna trecută, un copreședinte al unui grup de lucru al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), care se concentrează pe amendamentele la legislația internațională care ar spori puterile OMS, a făcut un pas mai departe în ceea ce privește acapararea puterii, îndemnând membrii să acorde prioritate "acțiunilor care pot restricționa libertățile individuale", susține Reclaim The Net.

Copreședintele grupului de lucru al OMS privind amendamentele la Regulamentul sanitar internațional (2005), Dr. Abdullah Assiri, a făcut aceste comentarii în timpul unei mese rotunde strategice din cadrul celei de-a șaptesprezecea Adunări Mondiale a Sănătății (o reuniune anuală a organismului decizional al OMS).

În timpul mesei rotunde strategice, membrii OMS au discutat despre tratatul internațional privind pandemiile și despre amendamentele la Regulamentul sanitar internațional - două instrumente care, împreună, vor extinde puterile OMS de a viza "dezinformarea", de a-și spori puterile de supraveghere și de a promova pașapoartele globale pentru vaccinuri.

Assiri a oferit o actualizare a progreselor înregistrate de OMS în ceea ce privește modificările RSI, înainte de a sugera că libertățile individuale ar trebui să fie restrânse de această agenție de sănătate nealeasă.

"Cu toate acestea, lumea are nevoie de diferite mandate legale, cum ar fi tratatul privind pandemia, pentru a naviga printr-o anumită pandemie, în cazul în care aceasta va avea loc, și va avea loc", a declarat Assiri. VIDEO AICI
 
"Stabilirea priorității acțiunilor care pot restricționa libertățile individuale, obligativitatea și schimbul de informații, cunoștințe și resurse și, cel mai important, asigurarea de fonduri pentru eforturile de control al pandemiei sunt toate necesare în timpul unei pandemii. Mijloacele pentru a realiza aceste acțiuni pur și simplu nu sunt... la îndemână în prezent."

În timp ce noile puteri radicale cuprinse în tratatul privind pandemia și în amendamentele la RSI restrâng libertățile individuale, cum ar fi viața privată și libertatea de exprimare, oficialii OMS s-au abținut anterior să recunoască acest lucru în mod direct.

Comentariile lui Assiri sunt cel mai recent dintre numeroasele exemple în care OMS continuă să ceară mai multă putere, în ciuda faptului că agenția de sănătate nealeasă a dobândit deja o influență semnificativă în timpul pandemiei.

Din 2020, OMS a încheiat parteneriate cu YouTube, Facebook și Wikipedia și a avut un impact direct asupra regulilor de exprimare pe aceste platforme. Google și-a reînnoit luna trecută parteneriatul cu OMS.

Cu toate acestea, în ciuda faptului că avea deja o influență majoră asupra discursului online, OMS a făcut presiuni pentru o putere și mai mare în 2021 (când au început lucrările la tratatul internațional privind pandemia) și 2022 (când administrația Biden a propus modificări ale RSI).

Acapararea de putere de către OMS s-a confruntat cu împotriviri din partea politicienilor din SUA, Canada, Regatul Unit, Australia și Europa. Cu toate acestea, continuă să avanseze, iar OMS plănuiește să finalizeze tratatul privind pandemia și modificările RSI până în mai 2024.

Dacă va fi adoptat, tratatul privind pandemia se va aplica celor 194 de state membre ale OMS (care reprezintă 98% din țările lumii), iar modificările RSI se vor aplica la 196 de țări. Ambele instrumente sunt obligatorii din punct de vedere juridic în temeiul dreptului internațional.