ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Aproape 40% din Corpul de Marină, trupele de elită ale Armatei SUA, refuză să se vaccineze împotriva coronavirusului cu serurile experimentale de pe piață, potrivit oficialilor Pentagonului.

Aproximativ 75.500 dintre soldați sunt complet vaccinați sau li s-a administrat prima doză și circa 48.000 au refuzat vaccinul, a declarat în weekend responsabilul pentru strategia de comunicare și operațiuni, Cpt. Andrew Woods, pentru câteva instituții media, potrivit The Epoch Times

Încercând să justifice numărul mare de soldați care nu s-au vaccinat, Woods a sugerat o serie de motive - simple presupuneri personale - care i-ar fi putut determina pe aceștia să nu o facă:

„De exemplu, e posibil să fi amânat (vaccinarea) pentru a le da întâietate altora, sau poate s-au vaccinat pe cont propriu și nu prin canale militare, sau nu sunt disponibili pentru cea de-a doua doză în intervalul de timp prescris pentru vaccinurile care necesită două doze, sau poate că presupun că vaccinarea va deveni obligatorie și așteaptă până atunci, sau poate că sunt alergici la unul dintre ingredientele vaccinului”, și-a dat cu părerea Woods. 

Câțiva legiuitori democrați i-au trimis luna trecută o scrisoare lui Joe Biden prin care îi cereau să facă vaccinarea obligatorie pentru toți membrii armatei SUA.

Ministerul Apărării a transmis la mijlocul lunii februarie că, la acel moment, armata avea o rată a acceptării vaccinului de două treimi.