ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Conducerea României a întreprins "activităţi antiungare explicite", sub pretextul "transparenţei şi justiţiei", a afirmat Janos Lazar, potrivit MTI, în faţa membrilor Comisiei pentru Siguranţă Naţională din Parlamentul Ungariei.

Acesta a sugerat că aceste acțiuni sunt rodul cooperării dintre București și Washington."În momentul de faţă, nu putem stabili dacă aceste acţiuni sunt legate de cooperarea strânsă dintre conducerea României şi Statele Unite", a spus Lazar.

Oficialul mai crede că există "un complot intenţionat şi conştient" de a bloca proiectele de conectare a reţelelor de gaze din România şi Croaţia cu cele din Ungaria.

"Tentativele partidelor şi forţelor politice din Croaţia de a discredita elitele de afaceri din Ungaria sunt fără precedent", a subliniat şeful de cabinet al lui Viktor Orban, prcizând că scopul este atragerea conducerii companiei MOL într-o procedură penală.