ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un ofițer de securitate israelian amenință un reporter din Qatar în direct.

Oficialul furios s-a confruntat duminică cu un reporter de știri în timp ce acesta era în direct în orașul Ashdod, la mai puțin de 50 km de granița cu Gaza.

În video-ul de mai jos, jurnalistul Ahmad Darwasheh, care lucrează ca reporter pentru Al-Araby TV - un post de știri în limba arabă cu sediul în Qatar - a fost bruscat de ofițer.

Potrivit lui Younis Tirawi, un reporter palestinian care a distribuit online o înregistrare video subtitrată a confruntării, Darawsheh a fost "amenințat și agresat" în timp ce transmitea în direct.

Incidentul bizar, care a avut loc în momentul în care Israelul se pregătește să lanseze o invazie terestră în Gaza, începe cu ofițerul care intră în câmpul vizual al camerei și se ia de reporter.

Când reporterul îi cere să aștepte "un moment", deoarece sunt în direct, ofițerul ridică vocea și spune: "Nu-mi pasă dacă sunteți în direct, ce spuneți?". 

În replică, jurnalistul a afirmat că "spune ceea ce face armata israeliană", ceea ce a stârnit un scandal din partea bărbatului.

El strigă: "Ar fi bine să spui lucruri bune. Ați înțeles? Și toți acești Hamas ar trebui să fie măcelăriți! M-am făcut înțeles?! Pentru că dacă nu raportați adevărul, vai de voi!".

VIDEO: