ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Europa a început să voteze, iar primele rezultate de la Alegerile Europarlamenatre 2024 încep să vină. Olanda cea ce deschis pe 6 iunie aceste alegeri publică primele rezultate, transmite Mediafax.

În Olanda, o alianță între verzi și social-democrați PvDA-GroenLinks a ieșit câștigătoare a alegerilor europene de joi, 6 iunie, cu opt mandate, urmată de formațiunea de dreapta PVV cu șapte mandate, potrivit sondajului la ieșirea de la urne publicat joi seara. 

Partidul liderului olandez de dreapta Geert Wilders pare să fi înregistrat câștiguri importante în alegerile pentru Parlamentul European. PVV, partidul lui Wilders, nu a obținut niciun loc în 2019, dar acum pare să obțină șapte din cele 31 de locuri alocate Olandei în Parlamentul European cu 720 de locuri, potrivit institutului de sondaje Ipsos I&O. 

„Suntem de departe cel mai mare câștigător din această seară”, a declarat Wilders jurnaliștilor, exprimându-și speranța că PVV ar putea fi în continuare pe primul loc după ce rezultatele oficiale vor fi anunțate pe 9 iunie, după ce toate cele 27 de țări membre își vor fi exprimat votul.

„În calitate de partide proeuropene, am arătat restului Europei că nu este un lucru sigur că dreapta radicală va câștiga aceste alegeri”, a declarat fostul comisar al UE pentru climă.
 
Pe trei a venit în Olanda, partidul fostului premier Mark Rutte. Rutte este contracandidatul lui Iohannis la NATO.
 
Deși nu este definitiv, rezultatul olandez este considerat un barometru pentru ceea ce ar putea aștepta blocul comunitar în continuare.
 
Se așteaptă ca dreaptă să obțină victorii importante în Franța și Italia și ar putea ajunge pe locul al doilea în Germania.