Olandezul bănuit că a omorât-o pe Mihaela Adriana Fieraru a fost angajat al unei companii multinaționale de IT care are birouri și la Iași, iar în perioada în care lucrat pentru această firmă a vizitat capitala Moldovei o singură dată, au anunțat reprezentanții firmei într-un comuncat de presă.

Olandezul Joop Vischer, bănuit că a omorât-o pe Mihaela Adriana Fieraru, fetița de 11 ani din Dâmbovița a fost la Iași în perioada 2013-2014, fiind angajat al unei companii multinaționale de IT, care are birouri și la Iași, scrie Mediafax.

Compania are sediul central în Olanda și birouri în mai multe orașe europene, printre care și Iași.

Potrivit comunicatului de presă, Joop Vischer a fost la Iași o singura dată în perioada în care a fost angajat al companiei.


„(...) este o companie multinațională din domeniul IT cu sediul central în Olanda și cu birouri în mai multe locații din Europa. În Iași, (...) este prezentă din 2010. Având echipe mixte, cu angajați în locații diferite care lucrează în proiecte comune, delegațiile cu scop lucrativ sunt o constantă dată de specificul companiei. Joop Visscher, persoana investigată în legătură cu decesul Mihaelei, a fost angajat al (...) Olanda în perioada 2013-2014 și a vizitat locația din Iași o singură dată în această perioadă", se arată în comunicatul transmis de companie.

Numele lui Joop Vischer este legat și de un dosar instrumentat acum de către procurorii Parchetului General, despre o minoră din localitatea ieșeană Horlești care ar fi fost agresată sexual de un bărbat, în iunie 2016.

Fetița l-a recunoscut pe olandez în mai multe poze, în timpul unor audieri ce au avut loc săptămâna trecută la D.G.A.S.P.C. Iași.

Parchetul General a preluat, joi, un dosar din 2016, de la Iași în care o fetiță ar fi fost agresată sexual de un bărbat, iar primele indicii ale anchetatorilor arată că făptașul ar fi tot olandezul care ar fi ucis-o pe Adriana, minora de 11 ani din Dâmbovița. La acel moment, fetița avea 8 ani.

Imaginile cu posibilul agresor al fetiței din Iași, care pare a fi olandezul din cazul Dâmbovița, au fost transmise în spațiul public în anul 2018, pentru a cere sprijin din partea populației în identificarea bărbatului, deși dosarul penal de agresiune sexuală a fost deschis în 2016.

După ce a apărut suspiciunea că olandezul care ar fi ucis-o pe fetița din Dâmbovița a agresat sexual, în 2016, o altă fetiță, la Iași, conducerea Poliției Române a cerut reanalizarea tuturor dosarelor penale înregistrate cu autor necunoscut.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews