ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Olandezul bănuit că a omorât-o pe Mihaela Adriana Fieraru a fost angajat al unei companii multinaționale de IT care are birouri și la Iași, iar în perioada în care lucrat pentru această firmă a vizitat capitala Moldovei o singură dată, au anunțat reprezentanții firmei într-un comuncat de presă.

Olandezul Joop Vischer, bănuit că a omorât-o pe Mihaela Adriana Fieraru, fetița de 11 ani din Dâmbovița a fost la Iași în perioada 2013-2014, fiind angajat al unei companii multinaționale de IT, care are birouri și la Iași, scrie Mediafax.

Compania are sediul central în Olanda și birouri în mai multe orașe europene, printre care și Iași.

Potrivit comunicatului de presă, Joop Vischer a fost la Iași o singura dată în perioada în care a fost angajat al companiei.


„(...) este o companie multinațională din domeniul IT cu sediul central în Olanda și cu birouri în mai multe locații din Europa. În Iași, (...) este prezentă din 2010. Având echipe mixte, cu angajați în locații diferite care lucrează în proiecte comune, delegațiile cu scop lucrativ sunt o constantă dată de specificul companiei. Joop Visscher, persoana investigată în legătură cu decesul Mihaelei, a fost angajat al (...) Olanda în perioada 2013-2014 și a vizitat locația din Iași o singură dată în această perioadă", se arată în comunicatul transmis de companie.

Numele lui Joop Vischer este legat și de un dosar instrumentat acum de către procurorii Parchetului General, despre o minoră din localitatea ieșeană Horlești care ar fi fost agresată sexual de un bărbat, în iunie 2016.

Fetița l-a recunoscut pe olandez în mai multe poze, în timpul unor audieri ce au avut loc săptămâna trecută la D.G.A.S.P.C. Iași.

Parchetul General a preluat, joi, un dosar din 2016, de la Iași în care o fetiță ar fi fost agresată sexual de un bărbat, iar primele indicii ale anchetatorilor arată că făptașul ar fi tot olandezul care ar fi ucis-o pe Adriana, minora de 11 ani din Dâmbovița. La acel moment, fetița avea 8 ani.

Imaginile cu posibilul agresor al fetiței din Iași, care pare a fi olandezul din cazul Dâmbovița, au fost transmise în spațiul public în anul 2018, pentru a cere sprijin din partea populației în identificarea bărbatului, deși dosarul penal de agresiune sexuală a fost deschis în 2016.

După ce a apărut suspiciunea că olandezul care ar fi ucis-o pe fetița din Dâmbovița a agresat sexual, în 2016, o altă fetiță, la Iași, conducerea Poliției Române a cerut reanalizarea tuturor dosarelor penale înregistrate cu autor necunoscut.