ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ministrul Muncii, Olguța Vasilescu, admite că Partidul Social Democrat (PSD) ar putea recurge la suspendarea președintelui Klaus Iohannis, în cazul în care acesta va refuza să nominalizeze un nou prim-ministru din actuala majoritate parlamentară, scrie Agerpres.

Vasilescu a declarat, luni seară, la TVR 1, că PSD va merge la Cotroceni cu o nouă propunere de premier, dar și cu o listă de semnături din partea parlamentarilor coaliției pentru a demonstra că există o majoritate parlamentară.

„Mergem Cotroceni cu o listă de semnături ale parlamentarilor, ca să demonstrăm faptul că există o majoritate parlamentară. În acel moment, domnul Klaus Iohannis nu poate spune că nu este o majoritate parlamentară. Vom demonstra că avem o majoritate calificată pentru a trece un nou guvern în Parlament. Dacă domnul Iohannis nu va dori să propună premierul de la PSD către Parlament, atunci vom trece la soluția de avarie. Se poate ajunge și la suspendarea președintelui”, a afirmat Vasilescu.

Ea a precizat că tema suspendării președintelui "nu s-a discutat în interiorul PSD, dar au discutat juriștii noștri această posibilitate înainte".

Pe de altă parte, Olguța Vasilescu le-a transmis liberalilor că trebuie să aștepte alegerile viitoare pentru a accede la guvernare.

"Eu știu că domnul Orban își dorește să fie premier, dar trebuie să mai aștepte să câștige alegerile", a adăugat ministrul PSD.