ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Fostul ministru al Muncii, Lia Olguța Vasilescu, a reacționat la postarea Adrianei Vitan Balint, care a semnalat cazul unei persoane decedate care a fost scoasă din spital ca fiind suspectă de coronavirus, scrie DCnews.  Olguța Vasilescu susține că dacă ajungi de urgență la  spital cu o altă problemă de sănătate nu ești tratat până nu îți vine rezultatul testului Covid, lucru care a făcut ca mai multe persoane să moară pentru că nu au fost tratate.

Cazul la care se referă fostul ministru al Muncii este al unei femei care ar fi murit pentru că medicii nu i-ar fi făcut nicio investigație timp de două zile întrucât nu aveau rezultatul testului pentru COVID-19. „Voi începe să postez tot felul de astfel de cazuri. De ce? Pentru că dacă ai altă boală, chiar urgență, până nu îți vine testul COVID, medicii nu te tratează. Te țin într-o așa zisa "zonă galbenă". Iar rezultatul testului poate dura și câteva zile. Și poți să mori. Profesorul de sociologie Păscuta, de la Timișoara, a murit în "zona galbenă", fără să îi facă nimeni ceva, că poate are COVID.

Rezultatul testului a venit odată cu certificatul de deces și era negativ. Și nimeni nu vrea să schimbe protocoalele astea cretine! Poate, dacă punem presiune publică pe ei, o vor face! Acum dau vina pe managerii de spitale. Care nu au nicio vină. Ei doar aplică procedurile stabilite de un grup de "specialiști" de la Guvern. Hei! Mor oameni în România!”, a scris Lia Olguța Vasilescu pe Facebook.

Fostul ministru a postat și un caz de pe rețeaua de socializare, al unei prietene, al cărei strigăt merită să se facă auzit:
 
„Tocmai m-a sunat mama plângând. O prietenă apropiată, pe care o cunosc, cu două fete de aceeași vârstă cu mine și soră-mea, a fost luni dimineața, saptămâna trecută, luată cu salvarea de acasă, cu dureri atroce de abdomen. Diagnosticul: colică renală. I s-au făcut două teste pentru Covid, ambele negative. Marți seara a murit. Brusc! De luni dimineața până marți seara, internată în spitalul județean, deci sub supraveghere medicală de specialitate. Fără alte probleme de sănătate.

La insistențele familiei, cu pile și relații, i s-a facut autopsia, dupa o săptămână de la deces: septicemie! Nimeni nu i-a făcut nicio intervenție, nicio investigație, două zile, pentru că nu primiseră rezultatele la teste. Așa că au lăsat-o să moară cu zile. A ieșit din morgă in sac negru, sigilat, cu formol turnat peste cadavru, ca suspect de Covid, că sunt obligati de un protocol absurd, direct la cimitir, fara slujbă, fără nimic.

Asta e țara în care noi stăm în casă și ni se pare normal ce se întâmplă în jurul nostru, crezând că cineva ne protejează. Nu, nu ne protejează nimeni, ba din contră, ne omoară! Acceptăm să ne conducă niște criminali. Unde le este jurământul lui Hipocrat al medicilor care s-au uitat două zile la un om cum moare? Sunt doar niste criminali în halate albe care respectă protocoale imbecile, nu jurăminte ale profesiei”, a scris Adriana Vitan Balint pe Facebook.