ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


După interzicerea de către Facebook a mai multor autori invitați ai ActiveNews, între care medicii Răzvan Constantinescu și Adrian Cacovean, sau avocatul Gheorghe Piperea și publicistul Valerian Stan - care au anunțat că vor da în judecată platforma progresistă și cenzorii ei din România - astăzi a fost blocată și jurnalista Olivia Steer, personalitate bine cunoscută pentru pozițiile sale tranșante care vizează apărarea drepturilor românilor la sănătate și consimțământ informat cu privire la orice fel de vaccin sau act medical.

Pretextul: o postare nevinovată în care făcea comparația dintre anumite practici ale Plandemiei cu cele ale Partidului Nazist - fostul Partid Muncitoresc German -, postare reclamată absurd de Institutul „Elie Wiesel” aflat în subordinea premierului Florin Cîțu, doar ca să dea bine în fața șefului vaccinist. Culmea wieseliștilor, chiar a doua zi după ce au susținut că nazismul nu poate fi comparat cu vaccinismul, Vera Sharav, o evreică deportată din România ocupată de Ungaria și ajunsă într-un lagăr din Ucraina, supraviețuitoare a Holocaustului, acuza: „Dictatura COVID este o dictatură fascistă!... Depășește ce a făcut Hitler!”. Ea consideră că „Marea Resetare” a lui Klaus Schawb de la Forumul Economic Mondial poate fi comparată cu „master-planul” lui Adolf Hitler, ba chiar și mai mult.

„E foarte greșit să stârnești energii pe care nu le poți controla”

Contactată de ActiveNews pentru a comenta noua interdicție, Olivia Steer ne-a transmis în exclusivitate:

„Acum sunt extrem de preocupată de examenele de evaluare națională. Băiatul meu cel mare tocmai a terminat clasa a 8-a și azi a dat proba la Limba Română. Poimâine e cea la matematică. Sunt atât de prinsă zilele acestea cu povestea noastră, încât mă interesează puțin spre deloc ce zic cenzorii FB. În plus, sunt sigură că lumea e satula de ei și că, blocându-ma iar, pe 7 zile de data asta, nu fac decât sa își atragă și mai multă ură din partea oamenilor. Ceea ce e o mare greșeală, în orice bătălie de lungă durata (care, iată!, se apropie de sfârșit, cu victoria noastră - my 2 cents!). E foarte greșit să stârnești energii pe care nu le poți controla. Foarte! Dar asta nu poate să priceapă nici un dictator, cât ar fi de puternic, de temut, de manipulator, decât în clipa în care cade. Iar istoria ne arată că dictatorii cad mereu...”

Profităm de această interdicție pentru a-i adresa energicei jurnaliste invitația publică de a se alătura editorialiștilor ActiveNews.

Citiți și Olivia Steer în dialog cu avocatul Gheorghe Piperea, interzis pe Facebook: Trăim deja un nou totalitarism