ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cu multă mâhnire am aflat de trecerea la cele veșnice, a celui ce a fost un Mare Protopsalt. „Corul Tronos” al Catedralei Patriarhale, aduce un pios omagiu! Drum lin către ceruri, mare Protopsalt Harilaos Taliadoros.

Smooth road to heaven...
The psaltic group, Tronos of the Patriarchal Cathedral, pays homage to the protopsalt
Harilaos Taliatoros.
The eternal remembrance...
We regret to learn about the transition to the eternal of a great Protopsalte. The Throne Space of the Romanian Patriarchate will remember and honor him forever. May the great Protopsalis Charilaos Taliadoros have a good paradise and a good road to heaven!
 
Arhidiaconul Protopsaltis al Arhiepiscopiei Constantinopolului, Harilaos Taliadoros, a murit luni, 11 ianuarie, la vârsta de 95 de ani.

Născut în 1926 la Salonic, originar din Konitsa, Epir, Charilaos Taliadoros a fost absolvent de Drept și Economie, precum și student la protopsaltis Christoforos Koutsouradis și absolvent al Școlii de Muzică Bizantină a Conservatorului Național din Atena. Când l-a întâlnit prima dată pe Arhidiaconul protopsalt al Marii Biserici a lui Hristos, Konstantinos Pringos, la Salonic (1945), acesta a fost un moment decisiv în cariera sa, informează Orthodox Times.

A predat muzică bizantină la Universitatea Aristotel din Salonic (1964-1967), la Conservatorul macedonean și la Școala de Muzică Bizantină din Salonic. A fost unul dintre cei mai faimoși și activi psalți moderni ai Greciei.