ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Șeful gărzii de pompieri de la Gura Humorului, plutonierul adjutant Doru Boca, i-a dat șoferului unui TIR răsturnat miercuri noapte la Păltinoasa (Suceava) mai mult decât primul ajutor. I-a oferit bocancii lui de rezervă, după ce șoferul polonez își abandonase încălțările în bordul deformat al mașinii, fiind totodată nevoit să rămână la fața locului, în condiții de iarnă, câtă vreme celălalt șofer, rănit ușor la cap, era transportat la spital.

„Fiecare pompier militar, când pleacă la o intervenție, are mereu la el un pachet de mâncare și o sticlă de apă, pentru că niciodată nu știe cât va dura misiunea și când se va întoarce... Pe lângă acestea, salvatorul are și schimburi, printre care cel puțin o pereche de ciorapi și chiar o pereche de bocanci în plus. Să nu trebuiască... Mai ales că există o vorbă: „Picioarele ude - moartea pompierului”...

Șoferul polonez al unui autotren, care s-a răsturnat noaptea trecută la Păltinoasa, a rămas fără încălțări... Ghetele i-au fost prinse în bordul deformat al mașinii și a fost nevoit să le lase acolo.
Plutonierul adjutant Doru Boca (foto), șeful inimoasei gărzi de intervenție de la Gura Humorului, fără să stea pe gânduri l-a „încălțat” pe șoferul polonez cu propriii bocanci de schimb.

Partenerul său de drum, șoferul de rezervă, a fost transportat la spital cu o rană ușoară la cap, însă acesta a rămas la locul accidentului, iar bocancii dăruiți de Doru Boca s-au dovedit a fi de mare folos pentru el.

Chiar dacă e un gest normal, omenesc, îl felicităm pe colegul nostru, pentru că inimile mari se cunosc prin gesturile simple pe care le fac!”, se arată într-o postare pe pagina de social media ISU „Bucovina” Suceava. 
 
Gestul de omenie făcut de pompierul bucovinean aduce aminte de Pilda Samarineanului Milostiv (Luca 10, 25-37), a cărei învățătură spune că aproapele celui căzut între tâlhari este cel care a făcut milostenie cu el. Din această parabolă s-a născut zicala românească „Prietenul la nevoie se cunoaște”.