ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Omul care, în anul 2020, s-a ocupat de verificările care au dus la retragerea autorizației de funcționare a stației GPL din Crevedia, martor-cheie în dosarul incendiului, a avut parte de o moarte violentă sâmbătă.

Bogdan Georgian Pușcoi a fost colonel în rezervă și lucrase la ISU Dâmbovița, ocupându-se, în anul 2020, de verificările care au dus la închiderea stației GPL din Crevedia deținută de fiul primarului de la Caracal, la care s-au produs explozii uriașe în urmă cu o săptămână.

Din nefericire, acesta a murit într-un accident violent, sâmbătă, în poligonul auto de la Ulmi, județul Dâmbovița, după ce s-a izbit cu motocicleta de un zid în timpul unei ore la școala de conductori auto, transmite stiripesurse.ro

Bărbatul împlinise 50 de ani în urmă cu două luni. El a fost colonel în cadrul Inspectoratului pentru situații de Urgență Basarab I Dâmbovița, șef al Serviciului de Prevenire. Bărbatul ieșise la pensie în februarie 2021. Era căsătorit și avea doi copii, de 14 și 18 ani. 

Fostul colonel ISU urma școala pentru a putea obține permisul de conducere categoria A pentru motociclete, iar ieri a avut primele ore de mers, în poligonul de la Ulmi.

În momentul în care s-a întâmplat nenorocirea, Pușcoi era însoțit de instructor. La un moment dat, fostul angajat al IGSU Dâmbovița a pierdut controlul motocicletei pe care se afla împreună cu instructorul și s-a izbit de un zid. Instructorul a fost grav rănit, dar colonelul a murit pe loc. Salvatorii sosiți la fața locului nu au mai putut face nimic, decât să constate decesul.

Apropiații săi au declarat că Bogdan Georgian Pușcoi a fost cel care le-a ridicat autorizația celor cu depozitul GPL de la Crevedia.
 
„E cel care le-a ridicat autorizația celor de la Crevedia. Datorită lui, pompierii sunt acoperiți în acte acum. El a făcut documentele ca la carte” a declarat presei locale soția fostului colonel ISU.
 
La rândul său, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, spune că nu trebuie să „intrăm în conspirații” pe acest subiect.
 
 
 
„Dar ca să punem în lumină și să nu intrăm în conspirații acuma să spunem că cineva a făcut ceva, el era la prima lecție, dacă este informația corectă pe care am avut-o, domnul colonel era la prima lecție pe motocicletă, era cu instructorul pe motocicletă, fără cască, din ce am înțeles, nu știu dacă e adevărat, a accelerat și a intrat într-un perete, deci nu l-a lovit nimeni, nu a intrat nicio mașină în el, era la  o lecție pe motocicletă și, fiind pe motocicletă cu instructorul, a accelerat și a intrat într-un perete”, a spus Raed Arafat.
 
Acesta precizează că, în acest caz, nu trebuie „speculată” o legătură între accident și incendiul de la Crevedia.