Suprimați copiii afectați de dizabilități grave pentru a reduce costurile pentru sănătate în Statele Unite! Această sugestie șocantă aparține profesorului și filosofului australian Peter Singer, de la Universitatea Princeton. De curând, el a primit titlul de Doctor Honoris Causa al Universității București.

Susținător al egalității ș chiar al relatiilor sexuale între oameni și animale și al avortului post natal, Singer a făcut mereu declarații controversate. Ultima idee a filosofului depășește orice limite, consideră opinia publică americană, informează site-ul vnews24.it.
 
”Dacă un copil se naște cu o masivă hemoragie cerebrală, care înseamnă că va rămâne cu grave dizabilități și că, în cazul în care va supraviețui, nu va fi in stare nici măcar să-și recunoască mama, nu va putea să interacționeze cu nicio altă ființă umană, va rămâne țintuit toată viața la pat și va putea fi hranit, dar asta nu se va întâmpla dacă medicii vor opri aparatul respirator care ține in viață copilul”, a spus Singer la emisiunea de radio a lui Aaron Klein.
 
În opinia profesorului australian stabilit în SUA, ”suprimarea” copiilor născuți cu handicapuri grave nu ar fi doar un act ”rațional” și corect din punct de vedere etic, ci și o economie pentru sistemul de sănătate din America.

De subliniat că în timpul discuției de la radio, preluată de revista "WorldNetDaily”, Peter Singer a vorbit despre copiii cu handicap apelându-i cu prenumele singular ”it”, care, în limba engleză este folosit pentru a indica lucruri, obiecte, și nu persoane.

În aceeași linie dură, filosoful a rescunoscut că nu este dispus să plătească cheltuieli sanitare pentru copiii care se nasc cu handicapuri grave și nu vor reuși niciodată să ducă o viață normală.

Declarațiile greu de calificat ale filosofului au declanșat un val de revoltă în America.

În 1979, Singer a scris în cartea sa, Practical Ethics,( 1st ed. Cambridge: Cambridge University Press, 1979): "Copiii umani nu au conștiință de sine și nu sunt capabili să priceapă faptul că există. Nu sunt persoane. În consecință, viața unui nou-născut are o valoare mai mică decât viața unui porc, a unui câine sau a unui cimpanzeu".

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews