Redacția Revistei Manifest Românește anunță cu întristare că omul de cultură Gheorghe Căpățână, cunoscut în lumea spectacolului ca George Eugen Doinaru, a trecut la Cele Veșnice vineri, 19 februarie 2021, la vârsta de 72 de ani, după o lungă luptă împotriva bolii.
 
Gheorghe Căpățână (1949-2021) 

Poate cel mai important om de litere, spectacol și presă al Constanței din ultimii 40 de ani, Gheorghe Căpățână a fost creatorul și conducătorul Cenaclului Eveniment, director al Casei de Cultură din Constanța, al posturilor Neptun TV și Radio Neptun, făcându-și o misiune de credință din promovarea valorilor, ridicând necontenit nivelul de profesionalism și rigoare pe care îl impunea tuturor și, mai întâi, sieși. De asemenea, a lansat și a învățat meserie zeci de muzicieni, jurnaliști, tehnicieni. În acest sens, el se considera, în virtutea modestiei și a bunului-simț care îl caracterizau până la abandonarea de sine în favoarea celorlalți, doar un "anonim săpător de fântâni".

În ultimii ani, Gheorghe Căpățână a făcut parte din Senatul Manifest Românește, a semnat câte un articol în primele patru numere ale revistei și a realizat conceptul general și regia tehnică a evenimentelor noastre de lansare.

Din păcate, inițiativele promovate de redacția noastră pe lângă fosta administrație locală și cea județeană din Constanța pentru recunoașterea meritelor lui s-au lovit de ignoranța foștilor decidenți, care au preferat să păstreze vechiul Tomis într-o zonă a aculturalului, cu desăvârșire sordidă.

În onoarea marelui nostru prieten, vom prezenta în zilele care urmează câte un material care să ni-l amintească.

Dumnezeu să îl ierte și să îl odihnească!