ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Redacția Revistei Manifest Românește anunță cu întristare că omul de cultură Gheorghe Căpățână, cunoscut în lumea spectacolului ca George Eugen Doinaru, a trecut la Cele Veșnice vineri, 19 februarie 2021, la vârsta de 72 de ani, după o lungă luptă împotriva bolii.
 
Gheorghe Căpățână (1949-2021) 

Poate cel mai important om de litere, spectacol și presă al Constanței din ultimii 40 de ani, Gheorghe Căpățână a fost creatorul și conducătorul Cenaclului Eveniment, director al Casei de Cultură din Constanța, al posturilor Neptun TV și Radio Neptun, făcându-și o misiune de credință din promovarea valorilor, ridicând necontenit nivelul de profesionalism și rigoare pe care îl impunea tuturor și, mai întâi, sieși. De asemenea, a lansat și a învățat meserie zeci de muzicieni, jurnaliști, tehnicieni. În acest sens, el se considera, în virtutea modestiei și a bunului-simț care îl caracterizau până la abandonarea de sine în favoarea celorlalți, doar un "anonim săpător de fântâni".

În ultimii ani, Gheorghe Căpățână a făcut parte din Senatul Manifest Românește, a semnat câte un articol în primele patru numere ale revistei și a realizat conceptul general și regia tehnică a evenimentelor noastre de lansare.

Din păcate, inițiativele promovate de redacția noastră pe lângă fosta administrație locală și cea județeană din Constanța pentru recunoașterea meritelor lui s-au lovit de ignoranța foștilor decidenți, care au preferat să păstreze vechiul Tomis într-o zonă a aculturalului, cu desăvârșire sordidă.

În onoarea marelui nostru prieten, vom prezenta în zilele care urmează câte un material care să ni-l amintească.

Dumnezeu să îl ierte și să îl odihnească!