În cadrul unei conferințe de presă comune susținute la Oradea, secretarul de stat ungar în cadrul Cancelariei Prim-Ministrului, responsabil pentru relația cu cultele, minoritățile și societatea civilă, Miklós Soltész, împreună cu episcopul romano-catolic László Böcskei, episcopul reformat István Csűry și deputatul UDMR Ödön Szabó au îndemnat la participare la Referendumul de la sfârșitul săptămânii și la vot cu „da” pentru redefinirea căsătoriei în Constituția României, transmite agenția de presă maghiară MTI, citată de fllux24.

Colaborarea în chestiunea referendumului, dezvoltată între Biserica Ortodoxă din România și Bisericile catolice și protestante maghiare, este extrem de importantă – a spus Miklós Soltész. Citându-l pe președintele PSD Liviu Dragnea, Soltész a afirmat că, dacă cineva care spune că „familia este formată dintr-un un bărbat și o femeie, și – dacă vrea și Dumnezeu – de copii”, este considerat a fi un fanatic religios, trebuie asumată această caracterizare.

Secretarul de stat a afirmat, chiar dacă există tensiuni între cele două țări, este încurajator că majoritatea liderilor politici maghiari și români privesc această chestiune în mod similar.