ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


O instanță federală a decis vineri că medicii și spitalele nu pot fi forțate să efectueze operații de mutilare a sexului, reluând o hotărâre similară recentă a unei instanțe, într-o victorie surprinzătoare pentru libertatea religioasă, scrie lifesitenews.

Curtea de Apel a celui de-al optulea circuit a confirmat libertatea de exercitare a religiei de către grupurile catolice care refuză să efectueze sau să asigure așa-numitele proceduri de „tranziție de gen", citând o hotărâre anterioară a tribunalului districtual în același caz, care a constatat că „intruziunea în exercitarea religiei de către reclamanții catolici este suficientă pentru a demonstra un prejudiciu ireparabil".

Surorile Religioase ale Milostivirii, Asociația Catolică de Beneficii și alte entități catolice au dat în judecată acest lcuru în fața amenințării administrației Biden cu „sancțiuni de milioane de dolari" pentru presupusa „discriminare" pe bază de "sex".

Circuitul al optulea a citat o hotărâre din august, Franciscan Alliance v. Becerra, care a menționat că secțiunea 1557 din cadrul Obamacare "a definit discriminarea pe bază de sex pentru a include discriminarea pe bază de... "identitate de gen"", conform unui regulament federal din 2016.

Curtea de Apel a mai arătat că Departamentul de Sănătate și Servicii Umane (HHS) a interpretat o astfel de "discriminare" ca incluzând „stereotipurile sexuale", pe care le definește ca „incluzând așteptarea ca indivizii să se identifice în mod constant cu un singur gen...". 
 
 Această poziție a HHS transformă Secțiunea 1557, precum și Titlul VII din Legea Drepturilor Civile din 1964, care „interzice angajatorilor să discrimineze un solicitant sau un angajat „din cauza sexului... individului"", în potențiale amenințări pentru orice medic sau grup medical care se opune mutilării de gen.

Aceasta în ciuda faptului că, așa cum a subliniat Luke Goodrich, consilier principal al Becket Law, „reclamanții sunt călugărițe catolice, clinici, o universitate și spitale care servesc cu plăcere TOȚI pacienții, indiferent de sex sau de identitatea de gen" și „oferă îngrijire de top pacienților transsexuali pentru orice, de la cancer la o banală răceală".

Astfel, Circuitul al optulea a confirmat o hotărâre anterioară a instanței districtuale, potrivit căreia „o povară substanțială apasă asupra exercitării religiei" "[d]upă ce interpretările Secțiunii 1557 și ale Titlului VII amenință să penalizeze [p]rincipalele catolice pentru că aderă la convingerile lor".

Curtea de Apel a confirmat, de asemenea, hotărârea instanței districtuale „că [Religious Freedom Restoration Act of 1993 (RFRA)] dă dreptul .  reclamanților la o măsură de protecție permanentă prin ordin judecătoresc împotriva furnizării sau acoperirii procedurilor de tranziție de gen".

Goodrich a remarcat vineri: „Hotărârea de astăzi protejează pacienții, se aliniază cu cercetările medicale actuale și se asigură că medicii nu sunt forțați să își încalce convingerile religioase și judecata medicală. Aceasta este o victorie pentru bunul simț, conștiința și judecata medicală sănătoasă."

Într-adevăr, mulți experți medicali denunță operațiile de mutilare a „tranziției" de gen și hormonii de sex încrucișat ca fiind nesigure și chiar ca „abuzuri asupra copiilor".

De exemplu, Departamentul de Sănătate din Florida a observat că există „o lipsă de dovezi concludente" pentru „tranziția de gen" și „potențialul pentru efecte ireversibile pe termen lung" și a remarcat că revizuirile sistematice privind intervențiile hormonale „arată o tendință de dovezi de calitate scăzută, eșantioane de dimensiuni mici și un risc mediu spre ridicat de părtinire".

De asemenea, persoanele care fac tranziția vorbesc din ce în ce mai des despre regretele lor profunde cu privire la încercările lor de a-și "schimba" sexul și despre consecințele sale dăunătoare din punct de vedere fizic și psihologic.