ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele platformei Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase, a anunțat pe pagina sa de Facebook, că, în urma unei întrevederi avute cu președintele Parlamentului Republicii Moldova, Andrian Candu, s-a cerut "anularea învestirii guvernului Filip/Plahotniuc" și organizarea alegerilor anticipate.

"Toată țara trebuie să vină mâine la ora 10:00 în Piața Marii Adunări Naționale (PMAN), pentru a elibera Moldova din captivitate și a pentru a lua țara înapoi", a declarat Andrei Năstase, care a făcut un apel către "tinerii din toate universitățile" să susțină protestul de vineri.

Liderul platformei DA a precizat că, tot vineri, la protestul din PMAN, se vor strânge semnături pentru organizarea alegerilor anticipate.

Mii de protestatarii au fost prezenți, joi seara, în fața clădirii Parlamentului. Mulțimea a scandat "Vrem anticipate!" și "Noi suntem poporul".

Noul Guvern al Republicii Moldova a obținut votul de învestitură în regim de urgență, miercuri, 20 ianuarie, în timp ce o mulțime de câteva zeci ce mii de oameni scanda în stradă "Jos Mafia!”. În urma niciunei reacții oficiale a autorităților, care a lansat mesaje doar prin interpuși, fără ca vreun oficial să îndrăznească să apară personal cu un mesaj oficial, mulțimea a atacat clădirea Parlamentului. Aici GALERIA FOTO