ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Alexander Dobrindt, președintele partidului de opoziție bavarez Uniunea Socială Creștină (CSU) din Bundestagul german, a cerut expulzarea refugiaților ucraineni șomeri din Germania, informează Știripesurse.

Dobrindt consideră că refugiații ucraineni ar trebui expulzați din Germania dacă nu își găsesc un loc de muncă.

„După mai bine de doi ani de la izbucnirea războiului, ar trebui să fie aplicat principiul: obțineți un loc de muncă în Germania sau întoarceți-vă în zonele sigure din vestul Ucrainei”, a spus politicianul german, potrivit ukrainska pravada.

Politicianul de opoziție a criticat și faptul că prea mulți oameni din Germania primesc asistență socială în detrimentul banilor contribuabililor.

"Avem nevoie de angajamente mai puternice de cooperare pentru solicitanții de azil atunci când vine vorba de angajare. Ar trebui să existe o ofertă de muncă, iar aceasta ar trebui să facă parte din serviciul de integrare", a spus Dobrindt.
 
În România, refugiații ucraineni continuă să primească bani de la stat, după mai bine de doi ani de la începutul războiului.