ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



Astăzi, în jurul orei 11:30, la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu s-a prezentat pentru a intra în țară, la volanul unui microbuz ce tracta o platformă auto, Nelu F. (48 ani), alături de care se afla, ca pasager, Ramona T. (31 ani). Ambii sunt cetățeni români, domiciliați pe raza județului Ilfov.

Înainte de a ajunge la controlul de frontieră, după ce a traversat podul peste Dunăre, mijlocul de transport a trecut peste două limitatoare de viteză, iar în acel moment polițiștii de frontieră care supravegheau zona au observat că, de sub platformă, au căzut mai multe bucăți de carton și un covor.

Imediat, polițiștii de frontieră au procedat la un control amănunțit asupra mijlocului de transport, descoperind ascunse, într-un spațiu special amenajat din carton și lemn, sub platforma auto, opt persoane, șase adulți și doi minori. 


În cadrul cercetărilor preliminare s-a stabilit că imigranții sunt 2 sirieni și 6 irakieni (2 femei, 4 bărbați și două fetițe). Cinci dintre ei aveau documente de solicitanți de azil eliberate de autoritățile bulgare.

Toți vor fi predate autorităților bulgare, în vederea continuării verificărilor, iar cei doi români sunt cercetați pentru trafic de migranți.

Poliția de Frontieră Română face apel la sprijinul cetățenilor care desfășoară activități de transport, de taximetrie sau de transport ocazional să anunțe echipajele Poliției de Frontieră sau să sune la numărul de telefon 021.9590 (serviciu telefonic care funcționează non-stop) în momentul în care cetățeni străini le solicită astfel de servicii.

Poliția reamintește, totodată, că „fapta persoanei care racolează, îndrumă, călăuzește, transportă sau adăpostește o persoană, în scopul trecerii frauduloase a frontierei de stat a României constituie trafic de migranți și se pedepsește cu închisoare de la 2 la 7 ani. Când fapta a fost săvârșită în scopul de a obține, direct sau indirect, un folos patrimonial pedeapsa este închisoarea de la 3 la 10 ani și interzicerea exercitării unor drepturi”, conform art. 263 Cod penal.