ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Militari români din Afganistan, aflați într-o misiune de patrulare, au fost răniți după ce un kamikaze s-a detonat în mașina în care se afla. Potrivit MApN, cei opt militari români sunt internați acum la un spital din Kandahar, starea lor fiind stabilă.

Opt militari din Batalionului 30 Protecția Forței „Vulturii Carpaților” din Câmpulung Muscel au fost răniți luni dimineață în Afganistan, în timpul unei misiuni în zona de responsabilitate, fiind ținta unui autovehicul capcană (VBIED - Vehicle-Borne Improvised Explosive Device), a informat Ministerul Apărării Naționale într-un comunicat de presă, conform Antena3.ro.

Cei opt soldați se aflau într-o misiune de patrulare, altături de partenerii americani.

Unsprezece copii au fost uciși în atentatul sinucigaș cu mașină-capcană comis de un kamikaze presupus a fi taliban lângă o moschee în sudul Afganistanului.

Șaisprezece persoane, inclusiv civili, polițiști și soldați români au fost răniți în atacul comis în districtul Daman.

Atentatorul s-a aruncat în aer cu vehiculul când un convoi de trupe străine trecea în apropiere, a precizat poliția.

Talibanii încă nu au confirmat dacă se află în spatele atacului, care este separat de un dublu atentat sinucigaș cu bombă comis în capitala Kabul mai devreme în timpul dimineții de luni.