ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Consiliul Local al orașului Kalamata a decis să blocheze continuarea dezvoltării și operării programului pentru rețeaua 5G din cauza îngrijorărilor că ar putea cauza infertilitate în rândul locuitorilor săi, informează HumansAreFree.com

Consiliul s-a întrunit într-o ședință în care a predominat convingerea că radiațiile provocate de modernizarea rețelei de telefonie mobilă sunt periculoase, majoritatea consilierilor votând pentru oprirea testării, adăugând că rețeaua 5G ar trebui să opereze în Kalamata doar când rețele similare vor fi implementate în tot restul Greciei.

Propunerea de a rezilia contractul până la sfârșitul anului a fost votată de 16 membri, informează The Greek City Times

Hotărârea atrage după sine încetarea cooperării cu rețeaua Wind „până când tehnologia va trece de la faza experimentală la cea de implementare pe scară largă”, a anunțat Consiliul Local al orașului Kalamata. 

În textul citit de reprezentanții municipalității, inclusiv radiațiile 5G provenind de la rețele 2G, 3G și 4G deja existente erau considerate periculoase.

În cadrul întrunirii s-a argumentat, printre altele, că aplicarea unor niveluri ridicate de radiație ar fi dăunătoare sănătății localnicilor și ar putea cauza infertilitate, aceștia considerând că sunt folosiți drept cobai în cadrul unui experiment și temându-se că vor deveni sterili.

Primarul din Kalamata, Thanasis Vassilopoulos, a propus ca, până nu se fac noi măsurători, contractul cu operatorul de telefonie mobilă să nu se reînnoiască. 

Kalamata, împreună cu Trikala și Zografou, sunt cele trei municipalități în care se derula un program-pilot de implementare a tehnologiei 5G în Grecia.