ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Proiectul de lege pentru implementarea „Orașului de 15 minute” în România a trecut de Senat și se află în Camera Deputaților, informează Economedia.

Implementarea „orașului de 15 minute” este prevăzută în proiectul de Lege privind Codul amenajării teritoriului, urbanismului și construcțiilor, PLX 418/2023, inițiativă care a trecut deja de Senat și este în Camera Deputaților, for decizional unde a luat deja patru avize din Comisie, din cele 12 necesare pentru adoptare.

Prevederea apare la Articolul 46 Reglementările Urbanistice reglementate prin PUG, punctul f) , pagina 29 din 280 a formei adoptate de Senat, unde se arată că:

f) prevederi concrete privind diminuarea timpului și a distenței de navetă pentru populația din zonele funcționale, prin implementarea conceptului "oraș de 15 minute”, obținând opțiuni de transport durabil”.
 

 
Întreg parcursul legislativ poate fi consultat aici