ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Adoptarea de către Parlament a rectificării bugetare care include majorarea cu 40% a punctului de pensie, conform proiectului PSD, iar nu cu 14%, cât ar fi dorit Guvernul PNL, nu a trecut fără ecouri politice din partea ambelor tabere, cu doar 4 zile înaintea alegerilor locale de pe 27 septembrie. 

Premierul Ludovic Orban îi roagă pe bunici să îl creadă pe cuvânt că maximul pe care și-l poate permite Guvernul e o creșterere a punctului de pensie cu 14%.

„Votarea de către majoritatea PSD a unei legi de dublare a alocațiilor, în condițiile în care acestea s-au dublat a fost un act populist, fără nicio bază economică. Am ținut cont de nevoia copiilor de a crește alocațiile și am asigurat creșterea acestora în cinci etape succesive, prima etapă cu 20% a fost în august. E maximum suportat de economia românească astăzi. La ora actuală, urmare a votului din Parlament, deja România suferă, deja e pusă sub semnul întrebării capacitatea de a accesa fondurile din facilitatea de recuperare și reziliență. Există europeni care au spus clar că vor pune sub îndoială capacitatea României de a accesa aceste fonduri din cauza creșterii cheltuielilor, fără niciun fundament, sau bază economică. De asemenea, o astfel de decizie impusă de majoritatea PSD riscă să aibă consecințe dramatice pentru România. Îi rog pe bunicii noștri să mă creadă pe cuvânt că creșterea punctului de pensie de 14% e maximul pe care ni l-am putut permite. Nu se poate mai mult. Oricine promite mai mult de fapt dă mărul otrăvit către oameni”, a declarat Ludovic Orban, citat de Observator News

La polul opus, președintele PSD, Marcel Ciolacu, afirmă că banii pentru majorarea pensiilor există, însă liberalii i-ar fi mutat în Fondul de rezervă și în capitolul Acțiuni Generale de la Ministerul Finanțelor, iar acum PSD nu face decât să mute banii „înapoi la oameni”.

„Astăzi am făcut dreptate pentru 5 milioane de pensionari! Pensiile trebuie să #crească cu 40%! 
Bani sunt! Guvernul mutase banii pensionarilor, copiilor și profesorilor în Fondul de rezervă și în capitolul Acțiuni Generale de la Ministerul Finanțelor, de unde puteau fi folosiți după bunul plac de Orban și Cîțu!!! Banii țării ajunseseră Pușculița electorală a PNL! Din care cumpărau primari, traseiști și voturi! 
#PSD a făcut ce este corect! Am mutat banii înapoi la oameni! Pentru că sunt ai lor, nu ai lui Orban sau Iohannis! 
Deficitul bugetar nu crește cu niciun leu! Singurul impact negativ este pentru Orban și PNL care rămân fără banii cu care să-și cumpere noile mandate!”, a scris Marcel Ciolacu pe pagina personală de social media.