ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Guvernul pregătește actele normative pentru adoptarea măsurilor de relaxare ce vor intra în vigoare după de la 1 iunie. Acestea vor fi dezbătute într-o nouă ședință, miercuri sau joi, a anunțat premierul Ludovic Orban.„Miercuri sau joi, avem de pregătit actele normative pentru după 1 iunie", a spus Orban în timpul unei vizite la Ștefănești, fără a face alte precizări cu privire la actele normative care urmează să fie discutate, potrivit Agerpres.

Pe de altă parte,  Orban a calificat sâmbătă drept „o minciună gogonată" informațiile referitoare la remanierea Guvernului. „O minciună gogonată. E a nu știu câta știre falsă care a fost lansată în special de un site de știri. Rog reprezentanții media, atunci când vor să difuzeze o informație care mă privește, să mă sune, Toți jurnaliștii mă cunosc, știu că răspund la telefon, că spun adevărul", a afirmat Orban referindu-se la informațiile din ultimele zile referitoare la remanierea miniștrilor de Educației, de Interne, dar și a ministrului Muncii.   El spune că până la urmă va trebui să ia măsuri împotriva avalanșei de fake news.
 
Nu există nici cea mai mică discuție în momentul de față despre remanierea guvernului, toți miniștrii guvernului pe care îl conduc sunt implicați la maxim în eforturile pe care le facem pentru a lupta cu succces împotriva epidemiei (..) pentru a asigura o relansare economică cât mai rapidă", a subliniat șeful Executivului.
 
Premierul a participat, duminică, la inaugurarea Muzeului Național "Brătianu" care are sediul în Vila Florica, fosta reședință a familiei Brătianu din Ștefănești. Evenimentul a avut loc cu ocazia aniversării a 145 de ani de la înființarea Partidului Național Liberal.