ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Premierul Ludovic Orban a anunțat, joi, că își va asuma conducerea Comitetului Național pentru Situații de Urgență, urmând să fie secondat de trei vicepreședinți. El a precizat că decizia a fost luată pentru a întări autoritatea Comitetului Național pentru Situații de Urgență ,informează Agerpres.

„Vreau să vă anunț că împreună cu Ministerul Afacerilor Interne am luat decizia, pentru a întări autoritatea Comitetului Național pentru Situații de Urgență, să modificăm Ordonanța 21 și să îmi asum, în calitate de prim-ministru, conducerea Comitetului Național pentru Situații de Urgență, sigur, secondat de trei vicepreședinți”, a informat Orban, în debutul ședinței de Guvern.

Vicepreședinți urmează să fie ministrul Afacerilor Interne, ministrul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației și șeful Departamentului de Situații de Urgență.

În urma ședinței de la Palatul Victoria, Orban a mai anunțat că astăzi se va institui starea de alertă în România și că se vor lua toate măsurile necesare pentru apărarea vieții și sănătății românilor.

„Astăzi, se va declara oficial stare de alertă. Tot azi, odată cu acest lucru, Comitetul Național pentru Situații de Urgență va institui toate măsurile necesare pentru apărarea vieții și sănătății românilor. Măsurile sunt obligatorii! Nimic nu ne va împiedica să luăm toate măsurile necesare pentru a putea face față în continuare acestei pandemii”, a avertizat premierul.
 
„Toate măsurile necesare vor fi adoptate de Comitetul Național de Situații de Urgență și, de asemenea, vă solicit tuturor miniștrilor să emiteți, împreună cu Institutul Național de Sănătate Publică și, de asemenea, cu colaborarea Consiliului de suport tehnico-științific care fundamentează deciziile Comitetului Național pentru Situații de Urgență, toate ordinele privind normele de sănătate, de securitate a muncii care trebuie respectate în toate activitățile, atât pentru activitățile pentru care nu au existat restricții până acum și unde este necesară impunerea acestor norme, cât și în domeniile pentru care se ridică restricțiile”, a afirmat Orban.

El a detaliat domeniile unde se vor aplica noile reguli.

„Este vorba de regulile privitoare la circulația în mijloacele de transport public, este vorba de regulile privind funcționarea spațiilor comerciale, regulile privind funcționarea hotelurilor, regulile privind funcționarea frizeriilor, coaforurilor și tuturor categoriilor de activități pentru care se ridică restricțiile și unde este necesară o reglementare foarte serioasă a măsurilor de sănătate publică pentru protejarea cetățenilor români”, a mai spus premierul.