ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Orașul Chicago, controlat de democrați, se pregătește să interzică gazele naturale în toate locuințele noi, în încercarea de a se conforma obiectivelor "Net Zero" ale Forumului Economic Mondial (WEF), conform SLAY.

Consiliul municipal din Chicago are în vedere o ordonanță care ar interzice utilizarea gazelor naturale în majoritatea clădirilor noi.

Reprezentanții primăriei susțin că acest plan este vital pentru a respecta agenda "Net Zero" a WEF pentru a "salva planeta" de așa-numita "criză climatică".

Propunerea este denumită Ordonanța privind clădirile curate și accesibile (CABO).

Aceasta ar stabili un standard de emisii care ar interzice efectiv gazele naturale prin intermediul unui standard inaccesibil.

Acest lucru ar face din Chicago cel mai recent oraș albastru care ar interzice viitoarelor locuințe să folosească sobe și centrale pe gaz.

De asemenea, ar deschide calea pentru încălzirea electrică și pentru aparatele electrice care, conform rapoartelor, emit mai puține gaze cu efect de seră.

"Aceasta este o chestiune de supraviețuire reală și de viitor al orașului nostru - și mai ales de viitor economic", a declarat consiliera democrată Maria Hadden, care a introdus CABO.

"Suntem forțați în această direcție [nu numai] de natură, ci și de politică, de afaceri și [de] industrie. Oamenii iau aceste decizii pentru că este economic, este mai sănătos [și] mai sigur."