ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Guvernul Ludovic Orban a avut pe agenda ședinței de Guvern, care a avut loc vineri, 27 decembrie, o Ordonanță de Urgență cu dedicație pentru Serviciul Român de Informații, precum și pentru alte organizații similare din alte state, scrie bugetul.ro.

Concret, Ludovic Orban a avut pregătit un act normativ, contrasemnat și de șeful SRI, Eduard Hellvig, potrivit căruia studenții Academiei Naționale de Informații „Mihai Viteazul, inclusiv cetățenii străini înscriși la programele de licență, master și postuniversitare, să nu mai figureze în Registrul Matricol Unic al universităților din România sau în alte baze de date publice a acestor tipuri de date. Documentul citat de bugetul.ro menționează:
 
„Fac excepție de la obligativitatea înregistrării în RMUR, prevăzut la alin. (1):

a) studenții Academiei Naționale de Informații „Mihai Viteazul” înmatriculați la programe de licență, master și postuniversitare pentru nevoile Serviciului Român de Informații și pentru alte autorități publice cu atribuții în domeniul securității naționale;

b) cetățenii străini pregătiți în cadrul Academiei Naționale de Informații „Mihai Viteazul” pe bază de protocoale încheiate în acest scop între Serviciul Român de Informații și organe similare de informații ale statelor de care aparțin aceștia, în condițiile legii.”, se arată în proiectul de Ordonanță de Urgență pentru completarea art. 201 din Legea educației naționale nr. 1/2011, cu modificările și completările ulterioare, pregătită de Guvernul Orban.