ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!


Ordonanța militară nr. 11, emisă luni de ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a fost publicată în Monitorul Oficial, informează Agerpres

Prima prevedere a acestei ordonanțe se referă la prelungirea suspendării zborurilor efectuate de operatori economici aerieni spre Spania și din Spania către România, pentru toate aeroporturile din România, începând cu data de 12 mai până la data de 14 mai, inclusiv.

O a doua prevedere anulează măsura de carantinare în orașul Țăndărei, județul Ialomița.

A treia prevedere exceptează de la măsura de izolare la domiciliu personalul navigant român, maritim și fluvial, care se repatriază prin orice mijloc de transport, dacă la intrarea în țară nu prezintă simptomele asociate COVID-19.
 
La finalul conferinței de presă de la sediul MAI, ministrul Marcel Vela le-a mulțumit cadrelor medicale și forțelor de ordine, precum și tuturor celor care și-au făcut datoria în perioada stării de urgență, și a atras atenția că ar fi păcat ca ceea ce s-a câștigat în tot acest timp să fie irosit, din imprudență, după 15 mai. Oficialul i-a menționat și pe cei care au avut de suferit de pe urma restricțiilor impuse de ordonanțele militare: vârstnicii, creștinii, oamenii muncii ș.a.

„Eroi ați fost și dumneavoastră, bunicii și părinții care ați stat acasă și ați explicat copiilor și nepoților dumneavoastră de ce trebuie să stea, să se păzească de o boală necunoscută, să nu se bucure de soare sau să nu meargă în vacanța de 1 Mai la mare, sau, unii dintre d-voastră, ați suferit nemergând la biserică sau în alte locuri în care vă simțeați bine și vă bucurați de cei din jurul d-voastră. Așadar, toate aceste eforturi trebuie să le analizăm, să le cântărim și să decidem împreună că trebuie să fim extrem de vigilenți, extrem de responsabili și în continuare, pentru că acest virus nu ia pauză, nici nu se odihnește și nici nu intră în vacanță. Mă bazez pe efortul fiecăruia dintre d-voastră că în continuare vom avea grijă de sănătatea celor dragi și de sănătatea tuturor. Suntem cu toții ctitori la o pagină importantă din istoria României. Vă mulțumesc tuturor pentru efort, pentru dăruire și patriotism. Dumnezeu să binecuvânteze România! Multă-multă sănătate!”, a transmis ministrul Afacerilor Interne la finalul discursului în care a anunțat Ordonanța Militară nr. 11.

Textul integral al Ordonanței militare nr.11 este următorul:

„ORDONANȚA MILITARĂ nr. 11 din 11.05.2020 privind măsuri de prevenire a răspândirii COVID-19

„Având în vedere dispozițiile art. 24 din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 1/1999 privind regimul stării de asediu și regimul stării de urgență, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 22 din 21 ianuarie 1999, aprobată cu modificări și completări prin Legea nr. 453/2004, cu modificările și completările ulterioare, ale art. 2 și art. 3 alin. (3) din Decretul nr. 240/2020 privind prelungirea stării de urgență pe teritoriul României, ținând seama de evaluarea realizată de Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență, aprobată prin Hotărârea nr. 22 din 11.05.2020, pentru punerea în aplicare a dispozițiilor pct.1 și 4 din anexa nr. 2 la Decretul nr. 240/2020, în temeiul art. 20 lit. n) din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 1/1999, aprobată cu modificări și completări prin Legea nr. 453/2004, cu modificările și completările ulterioare, ministrul Afacerilor Interne emite următoarea Ordonanță militară:

Art. 1 - (1) Se prelungește măsura suspendării zborurilor efectuate de operatori economici aerieni spre Spania și din Spania către România, pentru toate aeroporturile din România, începând cu data de 12 mai 2020, până la data de 14 mai 2020, inclusiv.

(2) Măsura prevăzută la alin. (1) nu se aplică zborurilor efectuate cu aeronave de stat, zborurilor de transport marfă și corespondență, umanitare sau care asigură servicii medicale de urgență, servicii tehnice, precum și aterizărilor tehnice necomerciale.

Art. 2 - (1) Se exceptează de la măsura de izolare la domiciliu personalul navigant român, maritim și fluvial care se repatriază prin orice mijloc de transport, dacă la intrarea în țară nu prezintă simptomele asociate COVID-19 și sunt respectate condițiile stabilite la art. 3 din Ordonanța militară nr. 9/2020 privind măsuri de prevenire a răspândirii COVID-19.

(2) Măsura se aplică începând cu data publicării prezentei ordonanțe militare în Monitorul Oficial al României, Partea I.

Art. 3 - (1) Se ridică măsura de carantinare în orașul Țăndărei, județul Ialomița.

(2) Măsura se aplică începând cu data publicării prezentei ordonanțe militare în Monitorul Oficial al României, Partea I.

Art. 4 - (1) Sunt abilitate să asigure aplicarea și respectarea prevederilor prezentei ordonanțe militare:

a) Ministerul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor, prin Autoritatea Aeronautică Civilă Română, pentru măsurile prevăzute la art. 1;
b) Poliția de Frontieră Română și direcțiile de sănătate publică, pentru măsura prevăzută la art. 2.

(2) Nerespectarea măsurilor prevăzute la art.1 și 2 atrage răspunderea disciplinară, civilă, contravențională sau penală, în conformitate legislația în vigoare.

Art. 5 - (1) Prezenta ordonanță militară se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.

(2) Furnizorii de servicii media audiovizuale au obligația de a informa publicul, prin mesaje difuzate regulat, pentru cel puțin 2 zile de la data publicării, despre conținutul prezentei ordonanțe militare”, a scris Ministerul Afacerilor Interne, luni, pe pagina proprie de Facebook.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews