ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Senatorii din Comisia de Sănătate au eliminat, miercuri, prevederile referitoare la spitalele private din ordonanța pe sănătate dată în ultima ședință de guvern, înainte de moțiunea de cenzură.

Astfel, spitalele private care vor participa la programele naționale nu mai pot percepe bani în plus de la pacienții cu boli cronice.
 
De asemenea, senatorii au decis sa amâne coplata pentru servicii medicale prestate de sistemul privat până la 21 aprilie 2025 și a fost abrogată prevederea care permitea privaților accesul la servicii medicale de urgență. 
În aceste condiții rămâne în vigoare prevederea din lege potrivit căreia serviciile în privat pot fi furnizate dacă acestea excedează capacității furnizorilor publici.

Modificările la OUG pe sănătate vin după ce Guvernul anunțase că nu va retrage ordonanța care a provocat numeroase controverse. OUG pe sănătate a fost contestată la Curtea Constituțională de Avocatul Poporului, care o consideră în contradicție cu Constituția și că afectează grav dreptul la sănătate al cetățenilor români, potrivit Realitatea.net.

Proiectul privind aprobarea Ordonanței de Urgență va fi supus dezbaterii plenului Senatului în calitate de primă Cameră sesizată.