ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



Pragul de vârstă de doi ani impus în proiectul de lege al USR și PNL privind alăptarea în spații publice este discriminatoriu. O spune organzația Salvați Copiii, care luni a cerut scoaterea proiectului de lege de pe ordinea de zi a legislativului.

Prin stabilirea unui prag de vârstă pentru alăptat se restrânge protecția copiilor până în doi ani și se încalcă dreptul copilului la viață și dezvoltare, susține organizația Salvați Copiii. De asemenea, alăptarea copilului nu se oprește la vârsta de doi ani, așa cum se spune în proiect, consideră organizația.

Potrivit unui comunicat al Salvați Copiii, transmis AGERPRES, deși propunerea legislativă privind alăptarea în spații publice, aflată în Senatul României pentru a fi adoptată, răspunde nevoii de protecție a mamelor și copiilor lor împotriva oricărei forme de discriminare ori de încălcare a dreptului la hrană al copiilor, inclusiv în spații publice, organizația constată că inițiatorii proiectului de lege restrâng protecția la copiii „de până la 24 de luni”, creând premisele unui tratament discriminatoriu, în dezacord cu principiul interesului superior al copilului.

Stabilirea unei limite de vârstă a copilului este contrarară principiului interesului superior al copilului și transformă proiectul de lege într-unul discriminatoriu la adresa mamelor și copiilor lor, spun cei de la organizația Salvați Copiii, apreciind că această condiționare legată de vârsta copilului încalcă dreptul acestuia la viață și dezvoltare.