ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, s-a aflat astăzi printre românii din Bulgaria. Înaltul ierarh al BOR a săvârșit Sfânta Liturghie la biserica românească „Sfânta Treime” din capitala Bulgariei, Sofia, dar și slujba de parastas pentru vrednicul de pomenire Neofit, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Bulgare, plecat la Domnul de curând.

Luni, 24 iunie, Biserica Ortodoxă cinstește Sfânta Treime, Nașterea Sfântului Proroc Ioan Botezătorul (Sânzienele sau Drăgaica), Aducerea moaștelor Sfântului Mare Mucenic Ioan cel Nou de la Suceava și, anul acesta, începutul postului Sfinților Apostoli.

IPS Teodosie face parte din soborul de arhierei care va oficia Sfânta Liturghie la mănăstirea „Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava, cu prilejul hramului. Înainte de a purcede spre Suceava, Arhiepiscopul Tomisului a îngenuncheat în fața altarului din peștera „Betleemului românesc”, peștera Sfântului Apostol Andrei, aducându-i pe fiii duhovnicești, prin rugăciune, înaintea lui Dumnezeu, informează Centrul Eparhial Tomis.

Sâmbătă seară, Înaltpreasfințitul Părinte Teodosie a oficiat acatistele Pogorârii Sfântului Duh al Sfintei Treimi si al Sf. Ier Grigorie Dascalul în Catedrala Arhiepiscopală "Sf. Ap. Petru și Pavel" din Constanța, ocazie cu care a ținut o predică impresionantă (începând cu orele două ale transmisiei). Puteți asculta predica și urmări întreaga slujbă în filmarea următoare: