ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Miliardarul Elon Musk a respins, într-un interviu acordat Wall Street Journal, toate temerile legate de suprapopulare, afirmând că oamenii ar trebui să fie cu adevărat îngrijorați de scăderea rapidă a ratei natalității, potrivit Life News.

Summit News relatează că Musk, fondatorul Space X și CEO al Tesla, a acordat un interviu amplu ziarului în timpul Consiliului CEO din Washington, D.C.

Spre deosebire de alți miliardari celebri, precum Bill Gates și Warren Buffett, care cred că lumea este tot mai suprapopulată, Musk a spus că adevărata problemă este depopularea.

"Cred că unul dintre cele mai mari riscuri pentru civilizație este rata scăzută a natalității și scăderea rapidă a natalității", a spus Musk. "Vă rog să vă uitați la cifre. Dacă oamenii nu fac mai mulți copii, civilizația se va prăbuși. Rețineți cuvintele mele".

El a spus că nu există "destui oameni" pe Pământ, arătând spre lipsa forței de muncă.

"Și totuși, atât de mulți oameni, inclusiv oameni inteligenți, cred că sunt prea mulți oameni în lume și cred că populația crește necontrolat", a continuat el.

Când Journal l-a întrebat pe Musk dacă acesta este motivul pentru care are șase copii, el a răspuns: "Încerc să dau un exemplu bun", glumind ulterior: "Practic ceea ce predic".

Voci propagandistice au alimentat temerile legate de suprapopulare de mai bine de un secol, dar, așa cum a spus Musk, aceste temeri au fost în mare măsură exagerate - uneori cu rezultate dezastruoase.

Gates și Buffett, de exemplu, donează sume masive de bani unor grupuri pro-avort care împing avortul asupra familiilor din întreaga lume. Worldometer estimează că 42 de milioane de copii nenăscuți sunt avortați în fiecare an.

Iar faimoasa politică a Chinei privind un singur copil, instituită în 1980 pentru a reduce populația, a dus, de asemenea, la numeroase abuzuri privind drepturile omului.