ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Clotilde Armand, primarul Sectorului 1, și-a delegat atribuțiile viceprimarului de la USR cu unicul scop de a-i majora indemnizația cu 50%, susține Știripesurse.
 
Prezentantă în exclusivitate de stiripesurse.ro, situația a fost negată de primărița Sectorului 1, care a numit „fake news” informația că și-a majorat salariul. stiripesurse.ro prezintă documentul care atestă situația și motivele invocate de inițiator.

Prin Dispoziția rr. 5127/2023, Clotilde Armand și-a deleagat lui Oliver Leon Păiuși, viceprimarul Sectorului 1, atribuțiile de primarul al Sectorului 1, „cu privire la emiterea actului administrativ de stabilire a majorării cu un procent de 50% a indemnizației lunare a Primarului Sectorului 1 al Municipiului București, precum și a documentelor conexe ce stau la baza emiterii si în legătură cu aceasta”.

Potrivit temeiului legal invocat în preambulul actului administrativ, indemnizația primarului Sectorului 1 trebuie să se majoreze cu 50% pentru că ar fi ar fi fost implicată peste 80 ore pe lună în proiecte finanțate din fonduri europene.

Pentru că și-a majorat anterior singură indemnizația, ca urmare a implicării într-un proiect finanțat din bani europeni, Clotilde Armand a ajuns să fie vizată într-un dosar penal.
 
De altfel, referatul atașat Dispoziției nr. 5127/2023 invocă tocmai evitarea unui posibil conflict de interese ca motiv al delegării de atribuții cu unicul scop al majorării indemnizației primarului.

„Având în vedere prevederile art.76 alin.(1) din Legea nr.161/2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenței în exercitarea demnităților publice, a funcțiilor publice și în mediul de afaceri, prevenirea și sancționarea corupției, cu modificările și completările ulterioare, unde se specifică - „Primarii și viceprimarii, primarul general și viceprimarii municipiului București sunt obligați să nu emită un act administrativ sau să nu încheie un act juridic ori să nu emită o dispoziție, în exercitarea funcției, care produce un folos material pentru sine, pentru soțul său ori rudele sale de gradul I.”, pentru evitarea unui posibil conflict de interese cere s-ar putea naște la momentul emiterii Dispoziției Primarului privind majorarea cu un procent de 50% a indemnizației lunare a Primarului Sectorului 1 al Municipiului București, doamna Clotilde-Marie-Brigitte Armand, în conformitate cu prevederile art. 16 alin. (2) din Legea-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, cu modificările și completările ulterioare, coroborate cu art. 6 a1 Regulamentului-cadru privind criteriile pe baza cărora se stabilește procentul de majorare salarială pentru persoanele prevăzute la art. 16 alin. (1) și (2) din Legea-cadru nr. 153/2017, aprobat prin H.G. nr. 234/2023, precum și a documentelor conexe ce stau la baza emiterii si in legatura cu aceasta (...)”, se arată în referat.