ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Trei deputate din Parlamentul European i-au transmis o scrisoare președintei forului legislativ, Roberta Metsola, și cer o anchetă imediată pentru a stabili dacă trei colegi eurodeputați se fac vinovați de un „discurs al urii” în timpul unei dezbateri privind drepturile femeilor care a avut loc marți în Parlamentul European. Între cei trei care sunt vizați de această solicitare se numără și europarlamentarul român Cristian Terheș, potrivit Știripesurse.
 
Eurodeputatele Malin Björk (Suedia, grupul Stângii), Evin Incir (Suedia, Alianța Progresistă a Socialiștilor și Democraților) și Samira Rafaela (Olanda, grupul Renew) susțin în scrisoare că cei trei colegi ai lor au încălcat regulile Parlamentului referitoare la limbajul ofensator în timpul unei dezbateri privind ratificarea Convenției de la Istanbul din 2011 împotriva violenței de gen. Ele îi cer Robertei Metsola să investigheze discursul celor trei sub acest aspect..
 
Scrisoarea a fost văzută de POLITICO, iar publicația se întreabă: „Poți spune cam orice în Parlamentul European - dar oare poți să scapi întotdeauna cu asta?”, transmite Știripesurse.

Conform sursei citate, Cristian Terheș ar fi vizat pentru faptul că a descris „transsexualele” ca fiind "perverse de sex masculin".
 
El a spus că recunoașterea legală a existenței „transsexualilor” ca femei este "cea mai mare amenințare la adresa femeilor" și a făcut o paralelă între bărbații care se identifică ca femei și bărbații care se identifică ca mașini.
 
Scrisoarea adresată Robertei Metsola susține că acest comentariu a fost "direct transfobic și constituie un discurs al urii pe baza sexului și a orientării sexuale".

Pe lângă Cristian Terheș, sunt vizați și Anders Vistisen (Danemarca) și Isabella Adinolfi (Italia) pentru ”discurs al urii”.