Patriarhul Daniel a deplâns, în predica ținută, miercuri, la slujba de Sfântul Ioan, de la Mănăstirea Zamfira, faptul că România se află pe primele locuri în Europa în ceea ce privește rata avorturilor, iar țara noastră a devenit mai mult un loc al înmormântărilor decât al botezurilor.

”Din nefericire, astăzi sunt la noi mai multe înmormântări decât botezuri. Populația îmbătrânește, numărul românilor scade, iar cel al avorturilor a depășit numărul populației. Peste 20 de milioane de avorturi s-au făcut în țara noastră din 1990 încoace, și suntem printre primii din Europa la aceste capitol. Suntem creștini, dar nu viețuim creștinește întru totul”, a spus Patriarhul României, Preafericitul Părinte Daniel, conform orthonews.ro.

”Sărbătoarea de astăzi ne cheamă să-I mulțumim lui Dumnezeu pentru copiii pe care-i avem, să-L rugăm să ne dea copii atunci când suntem căsătoriți iar dacă nu avem copii să-i ajutăm pe cei care au, ca să simțim binecuvântarea lui Dumnezeu. Fiecare copil care se naște are o chemare sfântă de la Dumnezeu”, a adăugat Patriarhul Daniel. 

România are cea mai mare rată a avorturilor din Uniunea Europeană, 480 de avorturi la 1.000 de nașteri. Din 1958 până în prezent au fost înregistrate, doar în spitalele de stat, peste 22.000.000 de avorturi, mai mult decât este în prezent populația țării noastre. 


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews