ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Pfizer își transferă o parte din activitate în România. Membri ai sindicatului au declarat că aproximativ 38 din cei 238 de angajați de la centrul de distribuție pe care Pfizer îl are la Zaventem (Belgia) ar urma să își piardă locul de muncă. Motivul avansat de conducerea companiei ar fi delocalizarea serviciului de planificare a aprovizionării la București, informează EvZ.

Sindicatele se declară șocate de acest anunț făcut de Pfizer, unul din marii producători de vaccinuri împotriva COVID-19, în plină pandemie.

„Recurgerea la concedieri în contextul sanitar actual este o palmă pentru toți angajații Pfizer care lucrează la succesul companiei și care, printre altele, contribuie la producția de vaccinuri vaccinuri împotriva COVID-19”, a declarat Michel Barbuto, reprezentantul sindicatului CNE.

Compania susține că decizia are la bază „optimizarea organizării”

În replică, conducerea companiei vorbește despre optimizarea organizării. „Încercăm în permanență să optimizăm organizarea lanțului de aprovizionare mondială. În prezent explorăm opțiuni care ne vor permite să ne centralizăm mai bine resursele, să îmbunătățim eficacitatea proceselor, continuând în același timp să oferim cele mai bune servicii. Acest lucru ar putea să se traducă prin redistribuirea unui număr de funcții din cadrul lanțului de aprovizionare în cadrul rețelei noastre extinse”, a declarat un purtător de cuvânt de la Pfizer.

Grupul farmaceutic american Pfizer are în prezent aproximativ 2.500 de angajați în Belgia, repartizați la patru locații: Anderlecht (centru de cercetare clinică), Ixelles (sediu administrativ și comercial), Puurs (centru de producție) și Zaventem (centru de distribuție).

Gigantul farmaceutic Pfizer urmează să aibă un profit de 15 MILIARDE dolari din vânzarea de vaccinuri Covid anul acesta, conform estimărilor financiare date publicității de companie.

Ne întrebăm firesc oare cu cine a negociat compania Pfizer mutarea diviziei în cauză la București.