ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ministerul rus al Sănătății a prelungit până la 1 ianuarie 2024 o procedură temporară de organizare a activității instituțiilor medicale pentru implementarea măsurilor de prevenire și reducere a riscurilor de infectare cu coronavirus, potrivit Tass.

Ordinul ministerului în cauză a fost publicat luni pe portalul oficial de internet al informațiilor juridice.

„Cuvintele „până la 1 ianuarie 2023" se înlocuiesc cu „până la 1 ianuarie 2024".", se arată în document.

Astfel, au fost prelungite pentru încă un an centrele ambulatorii de diagnostic și tratament al infecției, un centru de consiliere la distanță pentru anestezie și reanimare pe probleme legate de coronavirus, precum și o linie telefonică de urgență privind vaccinarea. Documentul permite, de asemenea, ca unitățile sanitare să fie reprofilate pentru a îngriji pacienții cu coronavirus.

Potrivit comandamentului operațional pentru controlul coronavirusului, incidența COVID în Rusia a scăzut cu 7,3% în ultima săptămână, iar numărul de internări în spitale la 100.000 de locuitori a scăzut cu 11,8%.