ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


ACTUALIZARE: Liberalii au decis, luni seara, în ședința Biroului Politic Național începerea negocierilor cu PSD în vederea formării unui Guvern, transmite Agerpres.

În ședința BPN al PNL, care a avut loc la Vila Lac, 40 de filiale au votat în favoarea guvernării alături de PSD și 22 au votat împotrivă. Președintele PSD a dezvăluit ce nume ar putea să propună partidul pentru viitorul guvern.

„S-a discutat despre domnul Rafila, este cel mai îndreptățit să preia acum ministerul Sănătății, altfel valul 5 ne va pregăti nepregătiți... colegii cer ca prima linie a partidului... și eu solicit să mergem cu prima linie”, a spus Ciolacu.


Pe lista cu posibili miniștrii sunt Vasile Dâncu, Mihai Tudose, Alexandru Rafila și Gabriela Firea.
 
 
Reamintim că Cîțu încă se visează premier sau chiar al doilea om în stat, ca președinte al Senatului, pe locul pe care au stat Mitropolitul Nifon, Dimitrie Ghica, Alexandru Lapedatu, Nicolae Iorga sau Mihail Sadoveanu. Citiți știrea de dimineață Social-democrații au votat intrarea la guvernare alături de PNL și UDMR. Cîțu nu renunță la ideea de premier: Propunerea o face partidul, iar la PNL el este președintele partidului
 
În filmarea de mai jos, primită de la un cititor, căruia îi mulțumim, ni se reamintește cum liderul PNL, Florin Cîțu, care astăzi e deschis la negocieri pentru formarea unei coaliții de guvernare alături de PSD, spunea recent că PSD este cel mai mare dușman al PNL. Nu mai departe de acum câteva săptămâni, PSD  a avut o contribuție decisivă pentru răsturnarea Guvernului Cîțu prin moțiune de cenzură, iar acum negociază cu Florin Cîțu pentru a „găsi lucrurile care ne aseamănă”, potrivit declarației lui Ciolacu. 

Același Marcel Ciolacu îi făcuse dosar penal lui Cîțu la Parchet pentru „abuz în serviciu” și „constituire a unui grup infracțional organizat”. Dar, minune mare, în chiar toiul negocierilor PSD-PNL, DNA a clasat plângerea penală depusă de liderul PSD, Marcel Ciolacu, pe numele premierului demis Florin Cîțu pentru modul în care au fost distribuiți către primării banii din Fondul de rezervă al Guvernului, potrivit Știri pe Surse. VIDEO: