ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Partidul Național Liberal a depus plângere penală împotriva ministrului Afacerilor Externe, Teodor Meleșcanu, pentru modul cum au fost organizate alegerile europarlamentare în Diaspora, a anunțat, vineri, purtătorul de cuvânt al partidului, Ionel Dancă.
 
„Președintele organizației PNL Diaspora, domnul senator Viorel Badea, a depus la Parchetul General denunț penal împotriva ministrului Afacerilor Externe, Teodor Meleșcanu. Ceea ce s-a întâmplat la alegerile din 26 mai este incalificabil și ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleșcanu, trebuie să răspundă penal pentru fapta cu premeditare săvârșită de acesta și de toți cu responsabilități în organizarea alegerilor în secțiile de votare din străinătate, fapta cu premeditare de împiedicare a exercitării a dreptului de vot al cetățenilor români”, a declarat Ionel Dancă, vineri, într-o conferință de presă.
La rândul său, președintele organizației PNL Diaspora, Viorel Badea, a afirmat, în conferința de presă, că prin împiedicarea votului pentru românii din străinătate a fost afectată și imaginea țării.