ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Parlamentarii opoziției au declanșat procedura de revocare a lui Dragnea din fruntea Camerei Deputaților.  Liderul grupului parlamentar al PNL, Raluca Turcan, a depus marți la Biroul Permanent al Camerei Deputaților o cerere în acest sens, din motive de încălcare a Constituției. 

„PNL a înregistrat ieri (marți n.red) la un proiect de hotărăre a Parlamentului pentru revocarea președintelui Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, din motive de încălcare a Constituției. Ne-am bazat acest proiect de hotărâre pe două decizii anterioare ale CCR, care constată că președintele Camerei Deputaților poate fi revocat de către plen dacă sunt motive de încălcare a Constituției. PNL le-a identificat, le-a pus într-un proiect de hotărâre și sperăm ca acest proiect va fi votat înn Camera Deputaților. (...) Așadar Liviu Dragnea poate fi revocat prin vot pe hotărârea Parlamentului depusă de PNL și semnată de către toți parlamentarii Opoziției", a anunțat Raluca Turcan, liderul deputaților liberali, la Parlament. 

Turcan a explicat că „dacă această propunere va fi respinsă în Biroul Permanent, pe procedură, PNL (...) va depune acest proiect de hotărâre la fiecare ședință de Birou Permanent și la fiecare ședință de plen". "În baza Regulamentului Camerei Deputaților, președintele Camerei Deputaților nu poate să conducă ședința în care se supune la vot proiectul de revocare", a completat Turcan. 

De asemenea, Raluca Turcan a anunțat că liderii Partidului Național Liberal sunt într-un dialog constant cu partidele de Opoziție și, până la sfârșitul anului, va fi inițiată o moțiune de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă.