ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Prin demersul de a sesiza CCR cu privire la modificarea Legii 3/2000, PNL nu blochează organizarea niciunui referendum la nivel național, indiferent de natura acestuia, a precizat joi senatorul liberal Iulia Scântei, transmite Agerpres.

Sesizarea cu privire la legea pentru modificarea și completarea Legii 3/2000 privind organizarea referendumului, care a fost adoptată de Camera Deputaților în 5 septembrie, a fost depusă miercuri la CCR, fiind inițiată de grupul parlamentar al PNL din Senat și semnată și de 13 senatori USR.
 
„Prin acest demers, PNL nu blochează organizarea niciunui referendum la nivel național, indiferent de natura acestuia, că este un referendum consultativ sau că este un referendum pentru revizuirea Constituției generat de inițiativa cetățenească de revizuire aflată în procedură legislativă la Senat. PNL nu a contestat legea în vigoare care permite organizarea oricărui tip de referendum, ceea ce am contestat este legea de modificare prin care practic autorități ale statului — Parlamentul, Curtea Constituțională și președintele — au fost eliminați dintr-o procedură legală și constituțională prevăzută anterior cu privire la stabilirea obiectului și datei pentru organizarea unui referendum”, a explicat Iulia Scântei, într-o conferință de presă susținută la Palatul Parlamentului.

Potrivit acesteia, PNL consideră că nu era necesară modificarea Legii 3/2000 pentru a se realiza un referendum național, deoarece există prevederi clare și eficiente în legislația actuală.