ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Raluca Turcan a declarat, marți pentru Mediafax, că toate majorările alocațiilor pentru copii sunt legate de PNL, iar datorită partidului acestea au fost indexate, începând din acest an, cu rata inflației. Vicepremierul a adăugat că Guvernul va găsi resursele financiare pentru dublarea alocațiilor.

„PNL este partidul de care sunt legate toate majorările alocațiilor pentru copii de până acum: 2008, 2015 și 2019. În plus, începând cu 1 Ianuarie 2020, alocațiile sunt indexate cu rata inflației tot datorită Partidului Național Liberal. Guvernul PNL va găsi resursele financiare pentru dublarea alocațiilor de stat pentru copii, așa cum prevede legea promulgată astăzi de Președintele Klaus Iohannis. Când a fost construit bugetul pe anul 2020, la finalul anului trecut, suma necesară pentru ca alocațiile mărite să intre în plată nu a fost inclusă, nefiind lege în vigoare”, a afirmat Raluca Turcan.

Ea a adăugat că legea promulgată de președintele Iohannis va fi completată de o ordonanță de urgență a Executivului pentru prorogarea termenului de intrare în vigoare a măsurii de dublare a alocațiilor pentru copii până la prima rectificare bugetară.

„Ca atare, pentru că PNL este într-un dialog continuu cu președintele Klaus Iohannis, promulgarea de astăzi (marți - n.r.) a legii privind alocațiile va fi completată de o ordonanță de urgență a Guvernului. Actul normativ va proroga intrarea în vigoare a legii de dublare a alocațiilor până la prima rectificare bugetară din acest an, la începutul lunii Iulie, așa cum prevede legea responsabilității fiscal-bugetare. Presiunea care apasă bugetul din acest an, din motive ce țin de politica falimentară a fostului guvern, dorim să nu afecteze copiii din România”, a conchis Turcan.