ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Apelul PMȚMM către membri și simpatizanți

Prin vocația sa istorică, PNȚ Maniu - Mihalache urmează azi idealurilor iluștrilor săi înaintași și este dedicat valorilor democratice europene și euro-atlantice.

Urmărind să readucă în prim-planul vieții politice din țară creștin- democrația, PNȚMM a făcut eforturi deosebite în pregătirea pentru actualele alegeri euro-parlamentare și locale. Aceste eforturi s-au concretizat în depunerea de candidaturi la nivelul a aproape 50 de unități administrativ-teritoriale.

Totodată, însă, prin ostilitatea concertată a tuturor partidelor parlamentare (ostilitate dublată și de cea a unui număr de judecători), candidaturile noastre la euro-parlamentare și la București au fost respinse în mod abuziv. În săptămânile care urmează, PNȚMM se va adresa Curții Europene a Drepturilor Omului cu privire la cea dintâi categorie de alegeri și, cel mai probabil, și cu privire la alegerile de la București - unde, fapt fără precedent și revoltător, nici după 36 de zile de la respingerea candidaturilor nu există o hotărâre judecătorească definitivă la contestația noastră.

PNȚMM se adresează organizațiilor din țară și diaspora, membrilor și simpatizanților săi cu apelul de a susține la alegerile locale candidaturile noastre, iar acolo unde nu avem candidați să fie susținuți, ca o mână întinsă acestui Partid, candidații Alianței Național-Țărăniste (ANȚ) - respectiv, acolo nu există nici aceste candidaturi, să se prezinte la urne și să anuleze buletinele de vot prin înscrierea pe ele a mențiunii PNȚMM.

Prin opțiunea ultimă înțelegem să protestăm împotriva unui sistem electoral profund viciat și inechitabil: monopolul brutal al partidelor parlamentare în beneficiul popriu asupra legislației electorale; lipsirea de orice finanțare a partidelor mici și alocarea a sute de milioane de lei anual partidelor parlamentare; excluderea partidelor mici de la orice decizie în procesul electoral și de la observarea acestuia; votul într-un singur tur la locale etc. Această construcție categoric nedemocratică a fost și este posibilă mulțumită și conivenței dintre partidele parlamentare mari, nedemocratice, și cele care se pretind democratice dar pentru care sunt mai importante interesele proprii și înțelegerile toxice cu partidele dominante (astfel cum s-a dovedit la capătul încercărilor repetate ale conducerii PNȚMM de a constitui în comun o alternativă reală la actuala guvernare PSD-PNL - nedemocratică, incompetentă și servind privilegii de castă scandaloase).

5 iunie 2024
Mircea Taloș - președinte executiv
Valerian Stan – secretar general
Liviu Petrina – președintele Senatului PNȚMM