ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În contextul tensiunilor la granița estică a Ucrainei , unde au fost raportate mișcări mari de trupe rusești, autoritățile române vor să evalueze nivelul de pregătire al țării în cazul în care ar fi pusă în pericol integritatea teritorială, anunță gândul.ro.

Potrivit surselor, în orașul Călărași, prefectura a demarat un "exercițiu de mobilizare pentru verificarea stadiului pregăririi populației, economiei naționale și a teritoriului pentru apărare, condus de Ministerul Apărării Naționale, în cooperare cu Administrația Națională a Rezervelor de Stat și Probleme Speciale, Ministerul Afacerilor Interne, Serviciul Român de Informații și Serviciul de Telecomunicații Speciale”.

Mobilizarea s-a desfășurat marți, unde au participat atât militarii, cât și luptători ai trupelor speciale din Poliție, SRI, Serviciul de Telecomunicații, precum și rezerviștii. Gândul.ro anunță că ar fi fost vorba de câteva mii de oameni mobilizați.

Exercițiul s-a desfășurat, potrivit unor surse din rândul participanților, în diferite zone considerate strategice. Prefectura Călărași a declarat că au fost mobilizați și rezerviștii pe durata a două-trei ore „în vederea desfășurării unor activități specifice de pregătire și actualizare a datelor de evidență militară, potrivit prevederilor legale în vigoare”.