ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


O companie germană de asigurări de sănătate, BKK ProVita, a declarat că o analiză a datelor colectate de la peste 10 milioane de persoane arată că efectele secundare ale vaccinului COVID sunt „semnificativ” subraportate, arată The Defender.

Firma a subliniat că rezultatele analizei sale trag un „puternic semnal de alarmă”  și că nu poate fi exclus „un risc pentru viața umană”.
 
Pe baza datelor colectate, BKK a declarat că numărul de efecte secundare asociate vaccinurilor este considerabil mai mare decât cel anunțat oficial de Institutul Paul Ehrlich (PEI), agenția federală de sănătate a Germaniei care monitorizează siguranța vaccinurilor și a medicamentelor biologice.
 
PEI a anunțat într-un comunicat de presă că în 2021 au fost raportate 244.576 de cazuri suspecte de reacții adverse în urma vaccinurilor COVID, dar BKK a declarat că analiza sa a relevat peste 400.000 de consulturi medicale legate de complicații apărute în urma vaccinării.
 
Andreas Schöfbeck, membru în consiliul de administrație al BKK, a declarat pentru publicația germană de știri WELT: „Rezultatele constatate sunt importante și trebuie verificată urgent plauzibilitatea lor”.

Într-o scrisoare, Schöfbeck a arătat că BKK a analizat datele de facturare transmise de medici, aferente unui număr de 10,9 milioane de persoane asigurate, și a observat că 217.000 de pacienți au primit tratament medical pentru efecte secundare ale vaccinurilor.

„În opinia noastră, efectele secundare ale vaccinului [COVID] sunt semnificativ subraportate”, a declarat Schöfbeck. „În baza calculelor noastre, estimăm ca fiind realist, până în prezent, un număr de 400.000 de vizite la medic ale asiguraților noștri din cauza complicațiilor legate de vaccinare.”

Schöfbeck a declarat că, dacă cifrele sunt extrapolate pe parcursul unui an la întreaga populație germană de 83 de milioane de persoane, este posibil ca 2,5 - 3 milioane de persoane din Germania să fi primit tratament medical pentru evenimente adverse legate de vaccinul COVID.

 
„Datele de care dispune compania noastră ne dau motive să credem că se înregistrează mult prea puține cazuri de posibile reacții adverse în urma vaccinării [COVID-19]”, a scris Schöfbeck.

Schöfbeck a scris scrisoarea în atenția președintelui Institutului Paul Ehrlich, dr. Klaus Cichutek, Asociației Naționale a Fondurilor de Asigurări de Sănătate Obligatorii, Asociației Medicale Germane, Asociației Naționale a Medicilor care lucrează cu Asigurări de Sănătate Obligatorii, Comisiei Permanente pentru Vaccinare și organizației umbrelă a BKK.

Într-o altă scrisoare, compania a sugerat că efectele adverse provocate de vaccinurile COVID în întreaga Germanie sunt de cel puțin 10 ori mai multe decât cele raportate de Institutul Paul Ehrlich, a relatat miercuri ziarul german Nordkurier.

Scrisorile nu au dezvăluit simptomele, gravitatea evenimentelor adverse sau vaccinurile care au cauzat efectele secundare.


Autoritatea de reglementare a medicamentelor din Germania a aprobat vaccinurile COVID de la Pfizer, AstraZeneca, Johnson & Johnson, Novavax și Moderna.