ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Duminica seara, de la ora 22.00, Tvr Info difuzeaza reportajul „Munchen 1972, atentatul care a schimbat lumea sporturilor”.

Pe durata a 40 de minute, sportivii romani participanti la Jocurile Olimpice de la Munchen '72, rememoreaza ziua in care comandoul palestinian al organizatiei teroriste Septembrie Negru a patruns in satul olimpic si a luat ostatici mai multi sportivi israelieni.

Este pentru prima data de la comiterea atentatului si pana astazi cand romanii povestesc public tragedia care s-a consumat in Bavaria.

Cazati in imediata vecinatate a israelienilor, romanii au fost cei mai fideli martori oculari ai acestui moment care a socat lumea intreaga si care s-a soldat cu uciderea a 11 sportivi israelieni.

La 50 de ani de la singurul atentat din istoria Jocurilor Olimpice, luptatorul Gheorghe Berceanu, handbalistii Radu Voina, Stefan Birtalan si Cristian Gatu, precum si atletii Valeria Bufanu si Carol Corbu, rememoreaza ziua de 5 septembrie 1972.

Din pacate, Gheorghe Berceanu, campion olimpic la lupte greco-romane in 1972, la Munchen, nu a mai apucat sa vada acest reportaj la realizarea caruia a avut bunavointa sa ia parte.

Gheorghe Berceanu a decedat pe 30 august, cu doar cateva zile inainte de difuzarea reportajului... Dumnezeu sa-l odihnească in pace!

„Munchen 1972, atentatul care a schimbat lumea sporturilor” va fi pe Tvr Info duminica, 4 septembrie 2022, de la ora 22.00 si pe parcursul zilei de luni 5 septembrie. Producatorul reportajului este jurnalistul Octavian Pescaru.