ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit.


Un nou documentar de 90 de minute prezintă imagini inedite cu familiile din Manhattan, în timpul atacului terorist din 11 septembrie 2001. Documentarul, lansat pentru a coincide cu cea de-a 20-a aniversare a atacurilor, a fost difuzat în Marea Britanie pe ITV și publicate de Daily Mail.

Pompierii care investigau o scurgere de gaze în partea de jos a Manhattanului au fost martorii primului avion care a lovit turnul de nord la ora 8.45.

La scurt timp după aceea, toate echipele de intervenție de urgență s-au deplasat la fața locului.

"Motorul 10 către World Trade Centre 10-60. Trimiteți toate ambulanțele disponibile, tot ce aveți la World Trade Centre, acum!", a spus operatorul de pompieri. 

Martorul ocular Andrew Einhorn a filmat momentul în care haosul a izbucnit pe străzile din New York, surprinzând cum sute de oameni încearcă să fugă din oraș în urma prăbușirii celui de-al doilea turn.

'Uitați-vă la asta, mii de oameni se îndreaptă spre podurile din Manhattan și Brooklyn. Nu știu de unde vin sau încotro se îndreaptă. Este ca o lume de zombi. Cu toții părăsim orașul', a spus el.

„Nu știu ce să fac, unde să mă duc. Lucrul înfricoșător este că nu știi dacă s-a terminat. Cine știe ce va mai începe să fie aruncat în aer”, a mai declarat martorul.

Documentarul nu prezintă niciun interviu și, în schimb, narațiunea este condusă exclusiv de înregistrări audio și imagini din acea zi, fără niciun interviu.

Prezentând conținut inedit de la cei aflați la fața locului, filmul arată cum s-a schimbat totul atunci când teroriștii au atacat în America acum 20 de ani. 

VIDEO înfiorător cu momentul impactului și haosul generat: