ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Robert F. Kennedy Jr., președinte și consilier juridic principal al Children's Health Defense (CHD), a anunțat că el și alți câțiva reclamanți au dat în judecată presa oficială pentru cenzurarea știrilor reale despre Covid și vaccinuri, relatează The Defender.

Procesul vizează Trusted News Initiative( Inițiativa Știrilor de Încredere), lansat în martie 2020 de câteva dintre cele mai mari organizații de știri din lume, inclusiv BBC, The Associated PressReuters și The Washington Post - toate acestea fiind numite ca pârâte în proces.

Depusă la Curtea Districtuală a Statelor Unite pentru Districtul de Nord al Texasului - Divizia Marillo, procesul susține că aceste instituții au încheiat un parteneriat cu mai multe firme Big Tech pentru a "cenzura în mod colectiv știrile online", inclusiv poveștile despre COVID-19 și alegerile prezidențiale din 2020 din SUA care nu erau aliniate cu narațiunile oficiale referitoare la aceste probleme.

Printre reclamanții din proces se numără CHD, Kennedy, Creative Destruction Media, Trial Site News, Ty și Charlene Bollinger (fondatori ai publicațiilor The Truth About Cancer și The Truth About Vaccines), jurnalistul independent Ben Swann, Erin Elizabeth Finn (editor al Health Nut News), Jim Hoft (fondator al The Gateway Pundit), Dr. Joseph Mercola și Ben Tapper, un chiropractician.

Toți reclamanții susțin că au fost cenzurați, interziși, de-platformați, interzis din umbră sau penalizați în alt mod de către firmele Big Tech partenere cu TNI, deoarece opiniile și conținutul pe care le-au publicat au fost considerate "dezinformare" sau "dezinformare". Acest lucru a dus la o pierdere majoră de vizibilitate și de venituri pentru reclamanți.
 
Mai multe detalii la The Defender