ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un farmacist de la Spitalul Militar din Cernăuți a murit miercuri, 24 martie 2021, după ce fusese vaccinat pe 15 martie cu serul CoviShield produs de AstraZeneca. Chiar în a doua zi după vaccinare, pe 16 martie, pacientul a suferit un accident vascular cerebral acut, fiind transportat la Spitalul Clinic Orășenesc Nr. 3, informează agenția BucPress, citând un comunicat al Ministerului Sănătății de la Kiev.

Deși bărbatul suferea de boli cardiovasculare cronice severe, diabet zaharat și alte comorbidități, oficialii sanitari au considerat că bărbatul nu are contraindicații pentru vaccinare. Prin urmare, i-au administrat vaccinul produs de AstraZeneca, pe care și oficialii de la București l-au repus complet în folosință vineri în ciuda scandalului european, și efectele nu au întârziat să apară, fiind necesară spitalizarea chiar de a doua zi. Puțin peste o săptămână, pe 24 martie pacientul avea să decedeze.

Acesta este al doilea caz de deces după vaccinare într-o provincie cu etnici români din Ucraina. Pe 23 martie, o femeie-militar din regiunea Odesa, care fusese vaccinată împotriva noului coronavirus, a murit la câteva zile după ce i s-a făcut injecția.
 
Potrivit agenției de știri BucPress, farmacistul decedat post-vaccinare Covid în regiunea majoritar românească Cernăuți nu era de etnie română. El era angajat al Spitalului Militar din Cernăuți.
 
REMEMBER VACCINARE 2021